Пиян с "Мерцедес" лъкатуши в центъра на Момчилград,задържат го

Бързо производство е започнато в РУ-Момчилград за управление на автомобил след употреба на алкохол. Около 16 часа вчера на ул.“Гюмюрджинска“ в града за проверка бил спрян „Мерцедес“, управляван от 48-годишен. Тестът за алкохол на водача отчел 2,40 промила. Издаден е талон за медицинско изследване, но била отказана кръвна проба за анализ. Шофьорът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Разследването е по чл.343б, ал.1 от Наказателния кодекс.

ПТП. Около 23,30 часа снощи по пътя Крумовград-Момчилград, в землището на село Пиявец, 37-годишен водач на „Рено“ загубил контрол над управлението, автомобилът напуснал пътното платно и се блъснал в дърво, след което се преобърнал странично. Няма пострадали, нанесени са материални щети. Тестът за алкохол на водача е с отрицателен резултат. Произшествието е обработено по административен ред с акт по ЗДвП. Екип на пожарната служба в Момчилград обезопасил катастрофиралата кола.

36-годишен е бил задържан вчера и преведен в сектор „Арести“ на ОС „Изпълнение на наказанията“, след като е била променена мярката му за неотклонение. Мъжът е подсъдим по наказателно дело и с определение на съда е била изменена мярката му от подписка в задържане под стража.

Три спасителни екипа на пожарните служби в Кърджали, Момчилград и Подкова реагирали на подадени от граждани сигнали вчера. В кв. „Възрожденци“ в областния град бил обезопасен район около жилищен блок заради падаща мазилка от фасадата. С обозначителна лента е бил ограничен достъпът до изоставен изкоп на улица в Кърджали. Около 4 часа тази сутрин екип на пожарния участък в Бенковски отстранил паднало дърво на пътното платно преди село Дрянова глава.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини