Натоварен следпразничен ден за полицаите в областта-разследват измами и кражби

За използване на неистински официален документ с цел получаване на пенсия е образувано досъдебно производство в сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в ОДМВР-Кърджали с постановление на Районната прокуратура. Жител на община Джебел представил в Териториалното поделение на НОИ образец за придобит над 8 години осигурителен стаж с вписани неверни данни. Разследването е по чл.316 във връзка с чл.308, ал.1 от Наказателния кодекс за съзнателно използване на неистински официален документ.

         Разследване за неизплатени издръжки е започнато в ОДМВР-Кърджали с постановление на Районната прокуратура. Баща не издължил определени по съдебен ред вноски за издръжка на непълнолетната си дъщеря, като натрупаната сума е 2500 лв., а деянието е извършено повторно. Разследващ полицай продължава работата по случая.

         Полицаи от РУ-Кърджали разкриха кражба на телефон в игрална зала. Около 21 часа снощи бил подаден сигнал за откраднат айфон, собственост на 18-годишен. В хода на започналата проверка бил установен извършителят – 48-годишен, у когото била намерена открадната техника. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.

         18-годишна подала неверен сигнал на единния европейски номер 112, установиха полицейски служители от РУ-Кърджали. Жената позвънила около 16 часа на 31 декември, за да съобщи за инцидент с нея. При започналата проверка станало ясно, че съобщението не отговаря на истината. Сектор „Охранителна полиция“ продължава работата по изясняване на случая с оглед на чл.326, ал.1 от Наказателния кодекс.

         Разследване за кражба на домашни животни е започнато в РУ-Кърджали. Две крави били откраднати от землището на село Дъждино, собственост на местен жител. Полицейски служители установили, че за кражбата е бил използван товарен „Мерцедес“. Работата по случая продължават сектор „Криминална полиция“ и разследващ полицай. Издирват се двама мъже, съпричастни към деянието.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини