МВР-Кърджали засилва охраната за празничните дни

ОДМВР-Кърджали приключи с всички организационни срещи с други институции за планиране на мерки за безопасност, охрана на обществения ред, проверки по търговски обекти на територията на областта във връзка с предстоящите коледни и новогодишни празници. Служители на РДПБЗН-Кърджали извършиха проверки в 28 обекта, от които 15 заведения, 8 храма и 5 места за настаняване за спазване на противопожарните правила. Констатирани са нарушения в 3 обекта, издадени са разпореждания за отстраняване на пропуските. Започнаха проверки за търговия с пиротехнически изделия. 11 са търговските обекти, лицензирани да извършват продажба на тези стоки в областта. 

По 25 полицаи и жандармеристи са предвидените сили на денонощие, с които ще се охранява общественият ред през празничните дни, като засилено ще е присъствието на местата, където има струпване на хора – базари, пазари, големи търговски комплекси, автогари, жп гари. Специална охрана е предвидена на публични събития и край храмовете при отслужване на тържествени литургии. 

В дните непосредствено преди и след празниците са планирани специализирани операции по линия на безопасността на движение заради очаквания интензивен трафик. Максимален брой полицейски екипи ще има на входовете и изходите на големите населени места и на главния път към ГКПП „Маказа“. Дейността на служителите с правомощия за работа по Закона за движението по пътищата ще бъде насочена основно към подпомагане и регулиране на движението и към контрол над водачи с поведение, представляващо опасност за останалите участници в движението, свързано с неправилно изпреварване, неправилни маневри и отнемане на предимство, употреба на алкохол и наркотични вещества. Всички технически средства за контрол на скоростта ще бъдат използвани в населените и извън населените места.

    Планирани са съвместни действия с други институции за проверки в търговски обекти, осъществяващи продажба на акцизни стоки, присъствие на непълнолетни в заведения без придружители и след определения час

    От отдел „Охранителна полиция“ призовават водачите на моторни превозни средства да бъдат внимателни и търпеливи при шофиране, за да не помрачават празниците си с инциденти. Гражданите да проявяват бдителност при пазаруване с оглед възможността за действия на джебчии. Водачите да не оставят чанти, пакети, торбички на видно място автомобилите си, защото така привличат извършители на кражби. Гражданите, които станат свидетели на нарушения или престъпления, незабавно да подават сигнали на единния европейски номер 112.    

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини