6 °C

Жените социалистки съчетаха Трифон Зарезан със Свети Валентин

Изображение 1 от 2

  Пандемията не успя да попречи организирането на традиционния 9-годишен по ред конкурс„Баш майстор - червен винар“на кърджалийските социалистки. Единствено по-различното бе, че събитието се проведе в много по-тесен кръг и  част от победителите не присъстваха. Те бяха допълнително обявени онлайн. Над 10 вида вина от сортове Мерло, Мерло с арония, Мавруд, Памид произведени от дългогодишни винопроизводителисе бориха  за първото място. Дамско тричленно жури дегустира и оцени вината по няколко показатели: вкус , аромат  и цвят. Отново всички бяха единодушни, че царското място сред зимните напитки се отрежда на хубавото домашно червено вино. Приза тази година  бе  спечелен  от Петя Михалевска, която участва в конкурса с вино Мерло на своя любим, именник в днешния ден Трифон Пенчев, кмет на гр.Дряново. Изненадана и щастлива тя се обърна към присъстващите дами с думите:„ Нека има здраве, топлина, любов и берекет за кърджалийци!“.Есен Устренскаги поздрави с персийския поет Руми „ Любовта е мостът между вас и всичко останало.“

  Вино без мезе не може.Приза „Най-омайно мезе“ грабна младата председателка на младежите социалисти Костантина Карабоюкова със своите солени мъфини. Победителите в конкурсите получиха грамоти и предметни награди.

  По инициатива на Петя Михалевска присъстващите посетиха паметника на първата целувка, създаден през 2003 година по инициатива на Димчо Михалевски, намиращ се в Розариума на парк “Горубсо“.

  Теодора Каракостова

  Източник: Kardjali.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   Гр
   Гражданин
   1 -2
   17:47, 14 фев 2021
   Ехидната усмивка на багдасарян. Дистанцията с вдъхновителката му, без пура е сезон есен, що е то? Разрив ли има в любовта им?
  • 2
   За
   Закон
   2 -3
   18:26, 14 фев 2021
   За него няма ли закон, защо е без маска?
  • 3
   Ад
   Админ
   1 -1
   00:30, 15 фев 2021
   Много злобни хора има на този свят, боже! И в деня на влюбените пак са нещастни от радостта на другите!
  • 4
   Къ
   КЪРДЖАЛИЕЦ.
   1 -1
   08:00, 15 фев 2021
   С евтини трикове песепарски искат да баламосват обществото.тази куха лейка няма никакъв шанс за никъде освен за партиен хляб.става въпрос за михалевска. Кой е познава освен багдасаров от немай къде иначе той щеше отново и отново да се кандидатира.но сега е опиянен от министерски пост.боже прибери си вересиите че цял живо мечтаят за държавна хранилка иначе от град като некадърници ще си пукнат.

  Хороскоп за 27.02.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Доверието, което сте изградили сред другите ще направи денят ви по-добър и успешен. С енергия и хъс ще успявате, а това ще ви мотивира за повече усърдие и последователност в действията. Доброто си настроение ще пренасяте и в личните си взаимоотношения, ще доминират чувства на добронамереност и взаимопомощ. Дано не се отдръпнете от някого заради неразбирането му.
  27 фев 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Бъдете внимателни днес. Вероятността умишлено да ви заблудят е много голяма. Не се поддавайте на суетата си. Ще съжалявате, ако прибързано приемете отправено ви предложение. Личният ви живот постепенно приема желаната от вас насока. Успявате да извлечете най-доброто от това, което ви се предлага.
  27 фев 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще се вдъхновите от свое постижение и ще се амбицирате да продължите напред. Запознанство с човек, чиито качества допълват вашите и е възможна дълготрайна връзка. Емоциите ще повишат настроението и ще се стараете повече за партньора си. Новина, свързана с работата ви. Подготовка за пътуване.
  27 фев 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще се радвате на засилен интерес от страна на обкръжението си. Може би той е продиктуван от вашите чудесни идеи и предложения, с които ги изненадвате. Не правете нищо прибързано, а внимателно обмисляйте действията си. Всякакви спонтанни реакции от ваша страна за момента са нежелателни. Ведрият ви тон може да ви помогне неимоверно много. В къщи се нуждаят от вас.
  27 фев 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Много детайли на другите ще убягват, но това ще ви носи предимство и ще вземате правилни решения. Също ще ви предпазва и от грешки. Стремете се към успеха и не отлагайте нищо по пътя към него. Денят носи сполука във всичко,с което се захванете. Притесненията ви скоро ще отпаднат и настроението ви ще бъде чудесно.
  27 фев 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Предпочитате да прекарате този ден сред семейството си като обърнете специално внимание на по-малките членове. Ще успеете да изпълните плановете, които имате по отношение на конкретен проект. За предпочитане е да не възлагате на човек от обкръжението си задача, с която той не е съгласен. Така ще си спестите много повече неприятности..
  27 фев 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Мислите ви са насочени предимно в дейността, която упражнявате. Нововъведения и промяна в организацията ще ви помогнат да повишите печалбата и да насочите час от финансите си за други неща. Жадувате за повече разнообразие и може да го постигнете, ако не се затваряте в себе си, а потърсите подходящите хора.
  27 фев 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  С помощта на влиятелна личност или административна инстанция ще съумеете да разрешите отдавна тежащ ви проблем. Усилията ви в тази насока ще се увенчаят с успех, а това ще повиши и тонусът ви. Моментът е подходящ да си пуснете тото. Шансът е на ваша страна.
  27 фев 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Мобилизирани сте и ще можете да покажете итинските си способности. Залогът е голям, пък и не ви е останало място за избор. Не бива да прекалявате със стремежа си да сте на върха на всяка цена. Еуфорията може да ви постави и в деликатна ситуация. Децата ще ви поднесат приятни изненади.
  27 фев 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Въпроси от различно естество ще занимават представителите на знака, сред които по-важни са служебните, по бизнес и в подкрепа на здравето ви. Цените времето си и в тази връзка ще следвате стриктно програмата си. Позициите ви на работното място се стабилизират и това внася успокоение в напрегнатото ви ежедневие.
  27 фев 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще се посветите на задача, която обмисляте от дълго време. Усърдието ви е гаранция за успех, каквото и да ви струва то. В личните си взаимоотношения бъдете търпеливи, докато се стабилизират отношенията ви с човека, който ви създава повече грижи. Радостна новина, свързана с децата.
  27 фев 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Задълженията ви днес няма да ви натоварват, напротив. Имате желание и амбиция да се впуснете в сфера, нова за вас. Привлечени сте от възможност, свързана с инвестиции, но и перспективна. Обърнете повече внимание на отношенията си с човек, когото пренебрегвате, но въпреки това ви вълнува.
  27 фев 2021
  Последни новини