Жените социалистки съчетаха Трифон Зарезан със Свети Валентин

Изображение 1 от 2

    Пандемията не успя да попречи организирането на традиционния 9-годишен по ред конкурс„Баш майстор - червен винар“на кърджалийските социалистки. Единствено по-различното бе, че събитието се проведе в много по-тесен кръг и  част от победителите не присъстваха. Те бяха допълнително обявени онлайн. Над 10 вида вина от сортове Мерло, Мерло с арония, Мавруд, Памид произведени от дългогодишни винопроизводителисе бориха  за първото място. Дамско тричленно жури дегустира и оцени вината по няколко показатели: вкус , аромат  и цвят. Отново всички бяха единодушни, че царското място сред зимните напитки се отрежда на хубавото домашно червено вино. Приза тази година  бе  спечелен  от Петя Михалевска, която участва в конкурса с вино Мерло на своя любим, именник в днешния ден Трифон Пенчев, кмет на гр.Дряново. Изненадана и щастлива тя се обърна към присъстващите дами с думите:„ Нека има здраве, топлина, любов и берекет за кърджалийци!“.Есен Устренскаги поздрави с персийския поет Руми „ Любовта е мостът между вас и всичко останало.“

    Вино без мезе не може.Приза „Най-омайно мезе“ грабна младата председателка на младежите социалисти Костантина Карабоюкова със своите солени мъфини. Победителите в конкурсите получиха грамоти и предметни награди.

    По инициатива на Петя Михалевска присъстващите посетиха паметника на първата целувка, създаден през 2003 година по инициатива на Димчо Михалевски, намиращ се в Розариума на парк “Горубсо“.

    Теодора Каракостова

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Гр
      Гражданин
      1 -2
      17:47, 14 фев 2021
      Ехидната усмивка на багдасарян. Дистанцията с вдъхновителката му, без пура е сезон есен, що е то? Разрив ли има в любовта им?
    • 2
      За
      Закон
      2 -3
      18:26, 14 фев 2021
      За него няма ли закон, защо е без маска?
    • 3
      Ад
      Админ
      1 -1
      00:30, 15 фев 2021
      Много злобни хора има на този свят, боже! И в деня на влюбените пак са нещастни от радостта на другите!
    • 4
      Къ
      КЪРДЖАЛИЕЦ.
      1 -1
      08:00, 15 фев 2021
      С евтини трикове песепарски искат да баламосват обществото.тази куха лейка няма никакъв шанс за никъде освен за партиен хляб.става въпрос за михалевска. Кой е познава освен багдасаров от немай къде иначе той щеше отново и отново да се кандидатира.но сега е опиянен от министерски пост.боже прибери си вересиите че цял живо мечтаят за държавна хранилка иначе от град като некадърници ще си пукнат.
    Последни новини