Малките спортисти на футболната академия "Арда 1924"се прибраха по шампионски от Бургас


Като шампион и вицешампион се прибират двата набора на Арда 1924 взели участие в турнира по футбол за деца - "КУПА ЧЕРНО МОРЕ 2021". Наборите 2007 и 2009 на футболната академия оставиха страхотни впечатления в Бургас още от първите си минути край морето и в крайна сметка успяха да запазят нивото до края на турнира.
Първо при набор 2007 Арда 1924 стана вицешампион след като завърши 0:0 срещу Спартак Варна, но не успя да покаже по-здрави нерви при рулетката на дузпите. Похвалното за момчетата на Костадин Бейчев е това, че в пет мача те допуснаха само едно попадение в своята врата. Те показаха на всички, че когато се работи по правилният начин с првилният човек нещата рано или късно се получават. Припомняме, че само преди няколко месеца поради различни обстоятелства въпросният набор бе почти пред разпадане с налични едва девет футболиста. С идването си обаче, Бейчев успя да стабилизира отбора и след много работа, саможертви и любов към децата той успя да постигне немислимото. Той успя да развие отбора, като събра група от двадесет и едно деца, а няколко месеца по-късно тези деца му се отблагодаряват и със сребърните медали от турнира "КУПА ЧЕРНО МОРЕ 2021". Освен всичко друго набор 2007 се прибира и с две индивидуални награди. За най-добър защитник в Бургас бе избран Димитър Димитров, а за най-добър полузащитник Ефе Сюлейман.
Още по-феноменално се представиха момчетата от набор 2009. В пореден турнир те показаха своите качества и възможности. Момчетата на Янко Янев завладяха Бургас и региона и гордо вдигнаха трофея за първо място в крайморския град. Черноморската купа пътува за витрината в Кърджали след поредица от мъжки двубои и безкрайно себераздаване на всички дечица на Янев. Във финалната среща на заснежения терен в Бургас малчуганите от Кърджали се справиха със съпротивата на ФК Лато от Свищов. Редовното време на срещата завърши 0:0, но след по-точни изпълнения от бялата точка, малките кърджалийци взеха своето. Играта на децата от Арда 1924 впечатли всички, които имаха възможност да я наблюдават. Момчетата на Янев заслужиха уважение и много похвали, което само по себе си говори за всеотдайната му работа и професионализъм. С индивидуално отличие за най-добър защитник се прибира и сърцатият бранител Атанас Димитров.
Президентът на ФК Арда 1924 - Альоша Синабов благодари на организаторите от ДФК Звездичка за страхотната организация на турнира в, който участие взеха над двадесет отбора от различни краища на България и поздрави всички дечица от академията за чусесното представяне. Той им благодари за приятните емоции, които с изявите си, донесоха на всички обичащи клуба!
Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини