Бездомници и просяци изпълват Автогарата, касиерите искат дезинфекция

Изображение 1 от 5

    Бездомници и просяци изпълват Автогарата, като предизвикват смесени чувства на билетопродавачи  и пътници. Пътниците проявяват съчувствие и им оставят милостиня. Касиерите на автобусните фирми също. Последните обаче се опасяват от разпространение на зарази, тъй като просяците и бездомниците не спазват елементарна хигиена.

    Проблемът е от месеци. Автогарата се изпълва от сутринта. Завардва се от вход до изход.Никой не може да ги изгони ,както от съчувствие,така и заради страх от агресия. Това сподели за Кърджали бг вести билетопродавачката Анелия К. Тя смята,че общината трябва да осигури подслон за бедстващите хора. Преди месец се обадили на полицията. Дошли и настанили бездомна жена в Психиатрията. Сега позвънила на телефона за спешни повиквания 112. От там казали,че ще сезират Община Кърджали.

     Сред просяците и бездомниците има хора, чията хигиена е на отчайващо равнище. Сядат по седалките. Може да се предаде зараза. Тук билетопродавачките сме готови да се организираме и сами да си дезинфекцираме чакалнята на Автогарата, казва още Анелия К.

     Тя е категорична, че сърце не им дава да пъдят клошарите.

    Диспечерката на Автогарата сподели, че явлението е отскоро. Студът е напълнил чакалнята с просяци и бездомници. Вечер в 19,00 часа пазачът изпразва чакалнята и я заключва. Не знаем,къде нощуват клошарите, казват от Автогарата.

    Георги Кулов

    Снимки:Фейсбук

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини