Социалистите в Кърджали посрещат Деня на труда с фолклорен празник, уважи го вицепремиера Корнелия Нинова

      Социалистите в Кърджали посрещат Деня на труда-1 май с фолклорен празник. В Градската градина се провежда Десетото юбилейно издание на надиграването на самодейни състави „Танцувай с нас”.  Организатори са Жените социалистки в Кърджали. В надиграването се включиха над 300 участници от 16 самодейни състава. Представени са самодейци от Кърджали; Крумовград; Момчилград; Кирково; Черноочене и Димитровград. Техните изяви се оценяват от жури в състав :председател народната представителка Вяра Емилова; Милко Багдасаров, председател на Организационния комитет; Мариана Ликова,директор на Дома на културата и Теодора Костова, председател на Жени социалистки.

    Според регламента участниците представят танц на тема „Играй танцуващо сърце” с продължителност от 6 минути Следва надиграване с ръченица с регламент от 3 минути за участници; Празникът завършва с най-дългото Първомайско хоро.

    Началото бе поставено с изпълнение на каба гайди. Прозвуча и „Една българска роза”. Надиграването бе открити от състав на Дома на културата.

     Гост на надиграването е вицепремиерът и лидер на БСП Корнелия Нинова. Тя бе приветствана от членове и симпатизанти на левицата. Снима се за спомен със самодейните състави. Корнелия Нинова отправи от трибуната приветствие към участниците и зрителите.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини