2 °C

Успехи по време на карантина или онлайн за образованието в Кърджали

  Гимназистът Борислав Енчев от Езиковата жъне успехи на международно ниво по немски език

  За качеството на онлайн обучението по време на пандемия се чуват различни позиции - от одобрение до пълно отричане. Фактите от последните няколко дни за пореден път потвърждават тезата, че който има желание да следва мечтите си, успява.

  Борислав Енчев, от Езиковата гимназия „Христо Ботев“ – град Кърджали,  е поредното доказателство за качеството на чуждоезиковото обучение в област Кърджали, а постиженията му на международната сцена са атестат за перфектните познания на езика на Гьоте и Шилер в конкурентната среда извън родината.

  Пандемията от COVID-19 не се оказва предизвикателство, а поредната възможност за Борислав да презентира своите знания пред Немската служба за педагогически обмен и Организацията на училищата в чужбина, работещи по програмата за придобиване на немска езикова диплома.

  Публикацията на тема „Моето училище – обменни практики за успели ученици“ е единствената от България и така Борислав се превърна в посланик на училището си и града сред немските читатели на медията, която излиза два пъти в годината. Цели две страници са отделени на успешния ботевец в декемврийското издание на списанието.След участието си в проект за обменни практики, Борислав получи и признанието на своя връстник от Германия, който споделя мнението си в статията: „Смятам, че Борислав учи в училище за деца със свръхизявени способности за изучаването на чужди езици и някой ден го виждам като дипломат.”– това са думите на Емил, който живее  на повече от 2000 км. и участва в онлайн обмяна между Германия и България в периода май-октомври заради невъзможността стипендиантската програма да бъде проведена тази година.

  Денят, в който пристига списанието от Бон, стана ясно, че Борислав печели пето място в целия Европейски съюз в състезанието "PASCHeuropachallenge", организирано от организацията на училищата в чужбина, подготвящи се за немска езикова диплома. Състезанието е организирано по повод поемане на Председателството на Съвета на ЕС от Германия през втората половина на 2020г. Акцентът на клиповете на участниците трябваше да бъде върху екологичните проблеми, последиците от настоящата пандемия или дигитализацията, като Борислав използва прекрасно възможността да покаже част от красотите на Родопите.

  Освен това той успява да се представи по забележителен начин пред Немското министерство на външните работи заедно със своите съученички Нарин Мехмед и Селин Асенова. Ежегодно то организира международен конкурс за издаване на електронна книга със стихотворения, разкази и есета. Тази година конкурсът беше под надслов “Имам мечтата да...”, като конкуренцията както винаги е изключителна сериозна, защото участват ученици от шест континента. От над 1000 изпратени творби тримата ученици от Езиковата получават честта произведенията им да бъдат публикувани в елитния сборник.

  Обявяването на първите три места в световното класиране ще се състои през месец февруари, но от ръководството на Гимназията са радостни, че малко преди Коледа ще можем да се насладим на дългоочакваната книга. Пожелаваме на учениците ни винаги да бъдат толкова вдъхновени и мотивирани!

  Това съобщиха от ръководството на Езиковата гимназия.

  Източник: Kardjali.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 16.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Денят ви ще премине по-леко, наситен с приятни емоции и срещи. Ще ви се отдава без затруднения да решавате въпроси от професионален, обществен и личен характер. С колегите си бъде коректни, както и с всеки друг, ако искате да приключите навреме и без нежелани последствия общите ви задачи.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Несвойствени за вас занимания ще отнемат част от времето ви, но няма да съжалявате. Добри попадения в сферата на недвижимите имоти, както и в рекламата и бизнеса, като цяло. Нищо не е случайно, за успеха си сте работили много, днес ще берете плодовете от този труд. Движете се повече и общувайте с приятни хора.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Денят ви ще е успешен и наситен с преживявания. Преуморявате се с работа, но има защо. Ще получите добра оценка и предложение за промяна на работното място. Финансовите придобивки ще ви радват, а също и доверието на хората към вас. Ще получите нови възможности за реализация и социален възход.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Отнасяйте се с разбиране към градивната критика по ваш адрес. Със сигурност има какво да научите за себе си, въпреки опита и квалификацията ви. Истина е, че имате повече разходи през тези дни, но по-важно е, че ги правите с желание – за подаръци и други удоволствия. Настроението ви в никакъв случай няма да пострада.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Имате върху какво да се съсредоточите, за това ще си спестите излишните приказки. Отдадени на работата си, ще се вглеждате в променящите се бързо събития и ще търсите своето място в тях. Няма да ви бъде трудно, с логичното си мислене и действия бързо ще си осигурите добри позиции.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Активността ви ще ускори развоя на делата, насочвайки събитията в благоприятна за вас посока. В общуванията си бъдете търпеливи и не създавайте напрежение на хората, които не се отличават с вашите качества. По-възрастен човек ще ви заяви намеренията си относно предстоящо събитие.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Днес сте особено привлекателни за околните, чувството ви за хумор и младежкото ви излъчване до голяма степен ще ви помогнат в деловите ви срещи. Дори по време на напрегнати преговори успявате деликатно да разведрите обстановката.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Готовността ви да сте полезни и добрата ви подготовка, ще направят възможно постигането на всичко, с което се захванете днес. Ще получите потвърждение на казаното много скоро. Смелите ви ходове и вниманието на което се радвате, ще доведат до положителни развития в живота ви.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Динамичен ден, който в края си може да стане и уморителен. Ще се поздравите с постигнато разбирателство с хора от обкръжението ви. Други от вас ще засилят общуването си с колеги и познати, помагайки им да подобрят душевното си равновесие. Силни сте и внушавате доверие и надежда, когато го желаете.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Възползвайте се от собствената си изобретателност. Можете да бъдете доволни от себе си по отношение на деловите си ангажименти и това няма да е случайно. Стремете се към повече прозрачност във взаимоотношенията си с хората около вас. Забравете миналото и се съсредоточете върху настоящето.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Поставяте си постижими цели, които няма да ви затруднят. Успявайки в намеренията си, ще подобрите вярата в собствените си сили, а с нея и мотивацията си да продължите напред. За награда ще изживеете вълнуващи мигове с човек, когото харесвате. Също така ще се ползвате от услугите на тези, които ви обичат.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Здравословното и физическото ви състояние е отлично. Започвате добре новата работна седмица, имате много нови планове, върху които съсредоточавате усилията си. Напрежение е възможно да се появи от страна на интимния ви партньор, затова бъдете внимателни. Вие сте решаваща страна в случая.
  16 яну 2021
  Последни новини