Франция засилва сигурността след нападението в Ница

Френски министри заявиха, че се свикват резерви на жандармерията и се засилва сигурността в страната и чужбина, след като трима души бяха убити при нападение в църква в Ница, предаде ДПА.

Вътрешният министър Жералд Дарманен каза, че 120 допълнителни полицаи се изпращат веднага в Ница и се свикват 3500 резервисти от жандармерията в цяла Франция.

Президентът Еманюел Макрон обяви по-рано, че още 4000 военни ще се присъединят към досегашните 3000, изпълняващи антитерористични патрули и други охранителни мисии в страната.

Външният министър Жан-Ив Льо Дриан каза, че френските посолства са получили указания да повишат мерките за сигурност, а френските училища в чужбина би трябвало да отворят отново едва когато също затегнат сигурността.

Жители на Ница днес запалиха свещи и положиха цветя пред базиликата "Нотр Дам", където вчера трима души бяха жестоко убити при нападение с нож, определено от властите като ислямистка атака.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ми
    Мисли
    3 0
    18:34, 31 окт 2020
    Имаш глава на раменете си. Кой печели от вкарването на араби. Това не е обикновеният трудещ се французин . Това е капиталиста готов да преминава през трупове за да си запази богатството

Случаен виц

Последни новини