Ден на европейските езици отбелязват в Езиковата гимназия в Кърджали

В навечерието сме на Европейския ден на езиците, който за поредна година се превърна в своеобразен празник на Европейското езиково съкровище в езиковата гимназия. За първи път този ден се отбелязва от Съвета на Европа на 26 септември 2001 година и оттогава присъства в празничния календар на училището, в което успешно и осъзнато се овладяват част от европейските езици.

В цяла Европа на този ден се организират различни мероприятия с цел да се популяризира езиковото европейско богатство и междукултурното общуване.

Най-ентусиазирани в посрещането на този празник са осмокласниците. Заедно със своите класни ръководители те се обединиха около мотото – „Езикът - възможност“. Проведоха се различни инициативи като викторини, презентации, изготвяне на проекти. Забавлявайки се осмокласниците стигнаха до убеждението, че езиковото многообразие и владеенето на езици е важно средство за постигане на мечти, разбирателство в отношенията между хората, възможност за по-добра реализация.

Въодушевени от празника, който честват за първи път, осмокласниците споделиха, че да учат в ЕГ „Христо Ботев“ е огромна отговорност, с която се гордеят, и обещаха да продължат добрите традиции за реализация чрез чуждите езици в Европа и България.
Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини