Три хиляди PCR-теста за COVID 19 дарява турското посолство на Кърджали

Изображение 1 от 5

    Три хиляди PCR-теста за коронавирус дарява турското посолство на Община Кърджали. Отделно от това се предоставя безвъзмездно и голямо количество предпазни маски. Това съобщи в Кърджали след среща с кмета инж.д-р Хасан Азис посланичката на Р Турция в София  Н Пр.Айлин Секизкьок.

       За първи път турски първи дипломат посещава Кърджали с целия си екип. Към него се присъедини и генералният консул на Р Турция в Пловдив Хюсеин Ергани.

      Според Айлин Секизкьок жестът не е случаен. Кърджали е мост между България и Турция. Тя подчерта,че с градоначалника са обсъдили бъдещи турски инвестиции в региона. Тя очерта три етапа на бизнесконтакти от двете страни на границата. Първоначално със съдействието на търговските аташета ще се установят онлайн контакти между представители на бизнеса от двете държави. В торият етап ще бъде свързан с посещение на турски инвеститори в Кърджали и региона. При третия етап,наши предприемачи ще посетят Турция за финализиране на споразумения за инвестиции.

      От своя страна кметът инж.д-р Хасан Азис подчерта , че посещението е знаково. Обсъдени са както отношенията между България и Турция така и между общини от двете страни. Градоначалникът запознал Н.Пр.Айлин Секизкьок с турските инвестиции в нашия регион през последните години. Кърджали е врата на Турция не само към България , но и към Европа подчерта Хасан Азис. Той каза, че са обсъдени конкретни проекти и се очакват срещи с потенциални инвеститори.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини