24 °C

Посланикът на Република Турция Айлин Секизкьок гостува в Ардино

За първи път Посланикът на Република Турция Нейно Превъзходителство Айлин СекизкьокпосетиОбщина Ардино. Заедно с нея бяха още новият Генерален консул на Р Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю, съветникът към Посолството на Р Турция в София Есин Топчуи съветникът по социалните въпроси към Посолството МехметГенч.

Гостите бяха посрещнати от кмета на общината инж. Изет Шабан, председателя на общинския съвет Сезгин Байрям и зам.кметовете на общината Наско Кичуков и Неджми Мюмюнходжов.

Кметът инж. Изет Шабан благодари на турския посланик Айлин Секизкьок за визитата и изрази задоволството си от нейното посещение. Запозна посланика със социално-икономическата обстановка в Община Ардино.Подари й уникална картина на Дяволския мост, както и книги на турски език от местни писатели и поети.

В рамките на посещението турската делегация, заедно с домакините посетиха Общинския музей и старата барутчийница, и положиха цветя пред бюст-паметника на световноизвестния турски писател и поет Сабахаттин Али.

Делегацията посети още Бял извор и Млечино. Гостите бяха посрещнати много радушно от местните жители.  В Бял извор Н. Пр. Айлин Секизкьок постави венец на чешмата, построена в памет на Кязим Паша, жертва на т. нар. „Възродителен процес“ през 1972 г. На събитието присъстваше и синът на покойния Кязим Паша – Басри.

С кратка молитва (дуа) бе почетена паметта на Кязим Паша и на  всички жертви по времето на т.нар. „Възродителен процес“.

В МлечиноН. Пр. Айлин Секизкьок положи венец пред чешмата-паметник, изградена по повод първия протестен митинг срещу насилствената смяна на турските имена през 1984 г.

В програмата на гостите бяха включени още посещение на централната джамия в град Ардино. Там бяха посрещнати от Районния мюфтия на Кърджали Басри Еминефенди, наместник-мюфтията Ерхан Реджеб,имамина Ибрахим Гьореген и дошлите на обедната молитва. По повод свещения за мюсюлманите месец Рамазан гостите раздадохахранителни продукти на нуждаещите се.

Н.Пр. Айлин Секизкьок посети и историческата забележителност „Дяволският мост“, която представлява  интерес, както за гостите от чужбина, така и за туристите от цялата страна.

„Ардино е много зелена община, с мили и гостоприемни хора! Силно съм впечатлена от красотата и величието на Дяволския мост.Искрено се надяваме, че и занапред ще продължим и задълбочим нашите контакти“, сподели Н.Пр. посланик Айлин Секизкьок. Тя поздрави жителите на общината с настъпващия Рамазан Байрам.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 16.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Справяте се много добре със задачите си днес и съвсем естествено се радвате на впечатляващи резултати. Усилията ви по разрешаването на даден проблем най-сетне се увенчават с успех. Ваш партньор може дави даде много ценна идея. Заслужава си да помислите за осъществяването й. Вечерта може да бъде много по-приятна, ако я споделите с приятели. Условията за това са идеални, но поемете вие инициативата.
16 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Не се поддавайте на изкушението да напътствате, оценявате и съдите. Във ваш интерес е да запазите добрия тон и ще спечелите. Имате перспективни планове, остава да намерите подходящите хора, с които да ги реализирате. Професионална оферта ще провокира активността ви в стремежа да спазите договорените срокове.
16 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Без да се притеснявате от ничие мнение, открито ще изразите отношението си към нещата и хората, носещи ви спокойствие и душевен комфорт. Ще ги приобщите към себе си и заедно ще сътворите нещо значимо. Материални придобивки за по-напористите от вас, но и другите ще има какво да ги радва.
16 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви днес ще е свързана с различни срещи и ангажименти, и от вас ще се изисква да бъдете готови по всяко време да реагирате адекватно на ситуацията. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви тревожи. Скорошните финансови постъпления ще компенсират времето ви напоследък.
16 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще се наложи да решавате проблеми предизвикани от ваши близки. Това може да отнеме голяма част от времето ви днес. Опитайте да разберете всяка от двете страни, но в никакъв случай не се изкушавайте да съдите. Праволинейността ви ще е достатъчна за да обърнете в положителна посока развитието на конфликта.
16 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще бъде добре, ако умеете да използвате подкрепата на звездите, разчитайки знаците на съдбата. Вашият оптимизъм е най-големият ви коз. Предстои ви добро представяне на изпити или на друго важно събитие за вас. Иска ви се да подновите дома си, сега е момента да го направите, увличайки и близките си в това начинание.
16 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Делови причини могат да променят плановете ви за деня. Решаване на финансов въпрос ще ви направи активни, но случаят не е за изпускане. Амбицирани сте да дадете всичко от себе си, осигурявайки си по-добра печалба. Близките ви ще поемат от грижите по дома, предвид заетостта ви.
16 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
От днес ще започне процес на преобразувание на работното ви място, който е наложителен за постигането на по-високи резултати. Включете се активно в тази акция, тъй като със сигурност бихте могли да бъдете много полезни. Предстои ви важен разговор, в който ще трябва добре да изложите позициите си. От това ще зависи вашият бъдещ авторитет.
16 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Доста емоции ви се събират напоследък, затова днес си починете и не мислете за работа. Въпреки, че не е характерно за вас, помързелувайте и се отдайте на любимите си занимания. Отношенията ви с вашия партньор са спокойни и безоблачни.
16 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Изпълнени сте с добри намерения и от вас зависи те да се случат. Търсещите разнообразие ще имат срещи и ще се радват на приятелска компания. Започнатата подготовка по важна задача върви към края си. Предстои ви същинската работа и това ще ви ангажира цялото внимание.
16 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Възможни са промени, които няма да са в негативен план. Денят не е подходящ за финансови сделки и каквито и да е операции, свързани с пари. От вас струи бодрост, която се предава и на околните. Мислете за красиви неща и светът ще ви отвърне със същото. Нямате основания за недоволство.
16 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Грижите по семейството не спират за вас. И днес ще се занимавате с чуждите проблеми, а своите ще пренебрегнете. Намерет време за себе си. Имате нужда да се погрижите както за здравето си, така и личните си предпочитания. Всяко пренебрежение може да ви изведе от кондиция и да ви навреди.
16 юни 2021
Последни новини