Серия от проверки и досъдебни производства в ОД на МВР-Кърджали

При проведени издирвателни мероприятия, служители на РУ Момчилград са установили малолетен жител на града, противозаконно отнел на 02.09.2020 г. автомобил, собственост на негов съгражданин. МПС е открито и върнато на собственика.

На 02.09.2020 г. в РУ Джебел е образувано досъдебно производство срещу жител на общ.Кърджали държал без надлежно разрешително марихуана. Лицето е задържано за срок до 24 часа.

В РУ Крумовград е задържан жител на гр.Крумовград, който след скандал, прерастнал в сбиване е причинил телесна повреда на свой съгражданин. Пострадалият е настанен за лечение в МБАЛ Кърджали с травми по тялото и главата.

В РУ Момчилград се извършва проверка срещу жител на гр.Момчилград, който на 02.09.2020 г. на обществено място в града нарушил обществения ред, нанасяйки удари в областта на главата на мъж от същия град. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа.

С постановление на Прокуратурата, в РУ Ардино се извършва проверка срещу жител на община Ардино, който след като е бил осъден да издържа свои низходящи, не е изпълнил това свое задължение, възлизащо на обща стойност 8 970 лева.

На територията на област Кърджали са възникнали 2 пожара, ликвидирани от служители на РСПБЗН Кърджали. Горели са сухи треви в землището на с.Скърбино и ул.”Пътя за Калинка” в гр.Кърджали. Не са пострадали граждани. Причините са пожарите са небрежност при боравене с открит огън.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини