Посланик Айлин Секизкьок: Кърджали е център, в който България и Турция си сътрудничат

    Кърджали е център, в който България и Турция си сътрудничат. България е стратегически икономически партньор на нашата страна и Кърджали е мостът на партньорството. Това заяви в среща с ръководството на Кърджалийската търговско промишлена палата и водещи фирми посланикът на Р Турция в София  Н.Пр.Айлин Секизкьок. Дипломатката бе съпроводена от екипа си от съветници, както и от генералният консул в Пловдив Хюсеин Ергани и търговското аташе Мехмет Али Ердем.

       Н.Пр.Айлин Секизкьок подчерта, че Анкара вижда в София силен съюзник в НАТО. Налице е и силно приятелство между президента Ердоган и премиерът Борисов. Това благоприятства развитието на икономическите връзки, подчерта посланикът.

      Генералният консул Хюсеин Ергани посочи, че през последните години Кърджали се развива динамично . Турските инвестиции продължават да растат и се създават нови работни места. Консулството работи в тази насока.Той посочи, че има и нови проекти за бъдещето.

      Председателят на Управителния съвет на Кърджалийската търговско промишлена палата инж.Наско Настев представи организацията. Той посочи,че в областта съществуват 15 000 фирми, от които 2500 са активни, а от тях 1400 членуват в КТПП.

    Винаги сме си сътрудничели с Генералното консулство и сме подпомагали турските инвестиции в областта. Ще го правим и в бъдеще,посочи Настев. Той каза още, че пандемията се е отразила негативно върху икономическите връзки на Кърджали с Турция. Напоследък обаче се забелязва възстановяване на търговските контакти.

      Членовете на Управителния съвет на КТПП направиха кратки експозета. Представиха работата на своите фирми, ръководители на „Теклас България” и „Шахинлер”.

      Н.Пр.Айлин Секизкьок пое ангажимента да има нови срещи в полза на бизнеса в Кърджали.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини