Назми Мюмюн:Сега избираме ние с теб, другарю.

Един, не много дълъг човешки живот, какво ли не поднася. Очаквани и неочаквани събития и случки. Едните, човек може да ги обясни, защото са градивни и са в интерес на партия, държава и народ. Неразбираемо е другото, неугасващо със злоба, завист и защо не и изпадане до истерия. Да са ми здрави другарите от вътрешнопартийната опозиция, но с организираните от тях „мероприятия“ и посланията, които излъчват, вкупом и поотделно, работят в немалко случаи за разбиване единството на партията и даване на недобър пример на младите социалисти и ляво мислещите наши съграждани. Тяхната цел е ясна: с нокти и зъби, с „бухалки“ искат главата на Корнелия Нинова, искат да осуетят избирането и като саботират прекият демократичен избор на председател. Да прекъснат започнатите реформи в партията и да прекършат опозиционната сила на партията и с това да угодят на ГЕРБ и ДПС. Искат дъбовци, миковци и др. да назначат председателя на партията, а не членовете на партията за първи път в историята да си изберат своят ръководител. Притеснен съм, как не се намери до сега поне един мъдър партиен другар , който да сложи край на тези разпри. Да обясни на хората най-простичкото – прекият избор на председател на БСП не е края на света. Той е просто епизод от живота на партията и след него тя ще продължава да живее – надявам се по-добра, по-мъдра и по-силна. И дните след  избора ние, хората с леви сърца и умове пак ще трябва да се гледаме в очите и  отново да си казваме онази вълшебна думичка – „другарю“. И още нещо много важно – на 12 ти септември силата не е в тези, които заемат постове или имат многомилионни финансови ресурси, а в тези, които вярват в БСП и в бъдещето на България. В нас – десетките хиляди обикновени социалисти.

Повече от 45 години служа на лявата идея. Научих се да падам и да ставам. Никога властта не ми е била цел, а средство да решавам проблемите на моите земляци, на моите съграждани. Сега, като редови български социалист, роден в с. Червена скала, живущ в българският град Кърджали, в блок „Девети септември“, призовавам да се сложи край на братоубийствената война, скандалите и кавгите. На 12 септември да можем да изпълним конгресното решение за пряк избор на председател на партията от членовете на БСП. Имаме петима кандидати, слушаме, чуваме добре техните предизборни послания. Можеха да бъдат и други кандидати – Сергей Станишев, Михаил Миков, Георги Гергов и др. Защо не се кандидатираха? Щеше да бъде по-оспорвано и интересно. Така или иначе, избора ще се състои и така на 26.09 ще се отиде на 50-я  конгрес на БСП и там ще си кажем нашите кривици, та да се поправим и да вървим по общият път, както е казал Апостола на свободата – Васил Левски.

Моля, да бъдем разумни, мъдри, и толерантни един към друг. Стига сме се делили. Трябва да разберем – всеки един от нас може да има свое, различно мнение, но всички заедно сме един отбор. В партията трябва да сложим край на кукловодите, задкулисието, апаратните хватки и ежбите.

Наш дълг е да бъдем заедно, и да направим верният избор. Защото той ще реши съдбата не само на БСП, а и на България !

Моят избор съм го направил. Ясен съм, той е в интерес на моята партия и на бъдещето на моята родина – България, България – Корнелия Нинова!

Ще гласувам и за човека с бюлетина № 4.

Назми МЮМЮН

Бивш член на НС на БСП

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини