21 °C

Назми Мюмюн:Сега избираме ние с теб, другарю.

Един, не много дълъг човешки живот, какво ли не поднася. Очаквани и неочаквани събития и случки. Едните, човек може да ги обясни, защото са градивни и са в интерес на партия, държава и народ. Неразбираемо е другото, неугасващо със злоба, завист и защо не и изпадане до истерия. Да са ми здрави другарите от вътрешнопартийната опозиция, но с организираните от тях „мероприятия“ и посланията, които излъчват, вкупом и поотделно, работят в немалко случаи за разбиване единството на партията и даване на недобър пример на младите социалисти и ляво мислещите наши съграждани. Тяхната цел е ясна: с нокти и зъби, с „бухалки“ искат главата на Корнелия Нинова, искат да осуетят избирането и като саботират прекият демократичен избор на председател. Да прекъснат започнатите реформи в партията и да прекършат опозиционната сила на партията и с това да угодят на ГЕРБ и ДПС. Искат дъбовци, миковци и др. да назначат председателя на партията, а не членовете на партията за първи път в историята да си изберат своят ръководител. Притеснен съм, как не се намери до сега поне един мъдър партиен другар , който да сложи край на тези разпри. Да обясни на хората най-простичкото – прекият избор на председател на БСП не е края на света. Той е просто епизод от живота на партията и след него тя ще продължава да живее – надявам се по-добра, по-мъдра и по-силна. И дните след  избора ние, хората с леви сърца и умове пак ще трябва да се гледаме в очите и  отново да си казваме онази вълшебна думичка – „другарю“. И още нещо много важно – на 12 ти септември силата не е в тези, които заемат постове или имат многомилионни финансови ресурси, а в тези, които вярват в БСП и в бъдещето на България. В нас – десетките хиляди обикновени социалисти.

Повече от 45 години служа на лявата идея. Научих се да падам и да ставам. Никога властта не ми е била цел, а средство да решавам проблемите на моите земляци, на моите съграждани. Сега, като редови български социалист, роден в с. Червена скала, живущ в българският град Кърджали, в блок „Девети септември“, призовавам да се сложи край на братоубийствената война, скандалите и кавгите. На 12 септември да можем да изпълним конгресното решение за пряк избор на председател на партията от членовете на БСП. Имаме петима кандидати, слушаме, чуваме добре техните предизборни послания. Можеха да бъдат и други кандидати – Сергей Станишев, Михаил Миков, Георги Гергов и др. Защо не се кандидатираха? Щеше да бъде по-оспорвано и интересно. Така или иначе, избора ще се състои и така на 26.09 ще се отиде на 50-я  конгрес на БСП и там ще си кажем нашите кривици, та да се поправим и да вървим по общият път, както е казал Апостола на свободата – Васил Левски.

Моля, да бъдем разумни, мъдри, и толерантни един към друг. Стига сме се делили. Трябва да разберем – всеки един от нас може да има свое, различно мнение, но всички заедно сме един отбор. В партията трябва да сложим край на кукловодите, задкулисието, апаратните хватки и ежбите.

Наш дълг е да бъдем заедно, и да направим верният избор. Защото той ще реши съдбата не само на БСП, а и на България !

Моят избор съм го направил. Ясен съм, той е в интерес на моята партия и на бъдещето на моята родина – България, България – Корнелия Нинова!

Ще гласувам и за човека с бюлетина № 4.

Назми МЮМЮН

Бивш член на НС на БСП

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 19.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
19 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
19 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
19 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
19 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
19 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
19 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
19 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
19 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
19 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
19 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
19 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
19 сеп 2020
Последни новини