19 °C

Олимпийският отбор на Кърджали е от Езикова гимназия „Христо Ботев“

За важните избори, правилните решения и сериозните постижения

Последният звънец отбеляза символичното приключване на учебната година, но  новините  с поредните високи постижения на възпитаници на Езиковата гимназия продължават да попълват училищната витрина с отличия.

Селин Мехмед от 11. клас, се класира на второ място на Националния кръг на олимпиадата по английски език, а Иван Савов от 12. клас е с отлична оценка на Националната олимпиада по история и цивилизация. Антоан Русев от 12. клас е на пето място на националната олимпиада по немски език. С отлични оценки сред най-добрите в страната се класират зрелостниците Фатме Ибрям и Назире Юзеир, следвани от Емре Емурла и Кирил Бояджиев. Постижението на Нурджан Ибрямова от девети клас я нарежда в челната десетка сред връстниците й. Десетокласничката Еда Халибрям се класира на седмо място на олимпиадата по френски език и това е още едно постижение към ботевското й портфолио.

Изводите са, че  тази учебна година е изключително успешна като за учениците, така и за учителите от ЕГ „Христо Ботев” Двама зрелостници са номинирани за Национална диплома от МОН за постигнати отлични оценки на ДЗИ и през петте години на обучение. 

Първите дни от лятната ваканция са изключително важни и за кандидат-гимназистите. Те трябва да изберат училището, в което да продължат средното си образование. Младостта и правото на избор вървят някак естествено с  мъдростта на  правилното решение. Има рецепта и тя еуспешното семейство на Езиковата гимназия „Христо Ботев” – Кърджали.  Аргументите „За”  са повече от красноречиви. Поколенията успешни ботевци са повод за гордост не само за Гимназията, но и за града. Те се реализират в престижни университети по целия святи поставят основите на една дългогодишна добра традиция.

Повод за гордост са и наградите от Национални  конкурси и състезания по български език и литература. Носители на голямата награда, на три първи, една втора и една трета награда са членовете на Литературен клуб „Добродетели”от Националния литературен конкурс „Рождество на спасителя”. Младите творци имат призови награди и в други национални конкурси. Двама са лауреатитеза поезия, а трима са с поощрителни награди от Националния литературен конкурс „Живеем в земята на Ботев”. Престижната награда на община Разград, три първи и една втора награда от Националния журналистически конкурс „Григор Попов” за радиожурналистика и публицистика са за Клуб „Публична реч” и редакционната колегия на училищния вестник „Будилник.Носители на златни, сребърни и бронзови грамоти от Националното състезание „Любословие”са гимназисти от десети, единайсети и дванайсети клас. Списъкът с ученически постижения е дълъг.

Достойно място през годината заемат и постиженията на гимназистите в областта на точните науки. Коледното математическо състезание е венец от постижения за математическия талант на ботевци. Във всички възрастови групи призовите места са с адрес: ЕГ „Христо Ботев” – Кърджали. Имат  финалист на Националното състезание по Математическа лингвистика. Младите математици демонстрираха и изключителни познания на Националното състезание за финансова грамотност, където най-високите постижения са за езиковата гимназия.

Когато едно училище има стратегия и визия за развитие, съчетани с  екип от професионалисти и мотивация за успех сред учениците, резултатите са обясними, а изборът на следващите ботевци – повече от логичен.

Това съобщиха от ръководството на Езиковата гимназия.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 19.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Споделете опита си с човека, който търси подкрепата ви. Можете да го насочите към него, използвайки дарбите и желанието му да се развива. Право на личен избор и свободна воля има всеки, но и очевидните неща са факт. Романтично увлечение ще ви направи особено чувствителни към всичко, свързано с новата ви любов.
19 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Успешно и за сетен път ще докажете и на себе си и на околните, че умеете да печелите битки, стига да сте достатъчно мотивирани. Звездите ви предупреждават, ако ще пътувате да бъдете изключително внимателни при шофиране. Възприемчивостта ви е засилена, за това смело може да се впуснете в дебрите на науката.
19 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Може би мнозина от вас имат да довършват доста задачи от седмицата, но денят не е много подходящ за целта. Просто колкото и да се стараете едва ли ще се получи нещо толкова добро, че да ви удволетвори. Не хабете време и нерви в напразно упорстване, а се заемете с нещо което наистина ви се отдава днес. Почивайте си на воля, всичко може да почака.
19 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Прекарайте деня в къщи. Вземете мерки за здравето си. За да си починете от напрежението може да се занимавате с духовни практики. Бъдете внимателни в отношенията с близките.
19 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днешният ден е сравнително успешен за вас. От вас зависи дали ще съумеете да използвате възможностите, които се откриват пред вас. Въздържайте се от необмислени ходове и не се доверявайте на непроверена информация.
19 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Чувствате прекалено много препятствия за изпълнението на плановете ви, но тревогите ви са неоснователни. Нещата постепенно ще се наредят, стига да не прибързвате. И вместо да страдате по-добре е да се замислите къде имате пропуски, и да работите върху тях. Свежите идеи, от които се нуждаете ще почерпите от емоционалната си връзка.
19 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Дайте предпочитания на по-приятни занимания и ще успеете да се освободите от натоварващи мисли. Ще възобновите силите си, грижейки се за здравето и духовната си пробуда. Спортът или физическата работа ще възвърнат добрата ви форма и ще повишат тонуса ви. Вълнуваща среща с човек от миналото.
19 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят е подходящ за работи, имащи отношение към огъня и желязото, за работа със земята. Не е време днес да пътувате и ако може го отложете.Не правете огромни жертви, само и само да постигнете целта си. Скоро ще разберете, че е било безсмислено. За хората на науката денят носи много потенциални възможности за открития. Обърнете внимание на здравето си и по специално на сърцето и крайниците. Използвайте възстановителни масажи.
19 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не харчете излишно, скоро може да имате нужда от повече пари. Настроението ви е добро и с каквото и да се захванете ще го свършите. Единствено проблеми със здравето могат да създадат притеснения на някои от вас. Не правете нищо на инат, станете по-добронамерени в отношенията си и ще почувствате облекчение.
19 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Поспрете забързаният си ход днес и си починете добре. Никакви спешни ангажименти няма да изникнат, нито ще се налага да спорите с близките си. Просто условията за отдих са идеални, а как ще ги оползотворите е нещо, което сами ще решите. Близък човек има нужда от съвета ви. Не натрапвайте мнението си обаче.
19 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Посветете се на личните си занимания и се изключете от външния свят. Но, освен това желаете да вземете и максималното от всичко друго. Сега може, и дано то ви направи щастливи. Пазете се от недоброжелатели, които искат да ви оплетат в интригите си. Здравословните проблеми ще се задълбочават.
19 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ваши близки ще предизвикат значителна промяна в живота ви. Това ще ви помогне да преодолеете лично пристрастие или стара позиция. Бъдете по-гъвкави и по отстъпчиви в отстояване на мнения и позиции. Това ще ви направи по-общителни и ще ви помогне да заживеете в мир с другите и дори със себе си. Една съдбовна среща, защо не и с чуждестранни претенденти за сърцето ви. Романът ще е необичаен но непременно зареден със страст.
19 сеп 2020
Последни новини