3 °C

На добър час Ботевци!

Тържествено връчване на дипломи за средно образование и изпращане на зрелостниците от випуск 2020 на ЕГ „Христо Ботев“

На 26.06. абитуриентите от випуск 2020 на ЕГ „Христо Ботев“ за последен път излязоха от своето училище, за да поемат пътя към университетите в страната и чужбина и да покоряват своите лични и професионални върхове.Със 145  отлични оценки на Държавните зрелостни изпити по всички предмети и среден успехМного добър (5,08) завършва учебната година за XII клас. Добритерезултатисаплоднадългогодишнаработаотстрананаучители, ученици и родители. В този вълнуващ ден общо 166 зрелостници получиха своите дипломи за завършено средно образование. Училищното ръководство награди със статуетка „Полет“  и грамота общо 46 зрелостници за цялостен принос и и утвърждаване авторитета на Гимназията. С решение на Педагогическия съвет на училището Ергюнал Сабри Себахтин и Ема Иванова Кръпова получиха награди за патриотизъм и родолюбие – стипендия, учредена от името на проф. Иван Гаврилов. Абитуриентите Антоан Анков Русев и Борис Матеев Матеев са с две пълни шестици на матурите по български език и литература и по чуждите езици – немски език и английски език.Те ще получат престижната „Национална диплома“ от МОН.

Освен свидетелствата си за средно образование и грамотите за отлични постижения, 44 зрелостници от немските паралелки получиха и своите Немски езикови дипломи на Постоянната комисия на Министерството на образованието и културата на Федерална република Германия. Учениците на ЕГ „Христо Ботев“ имат невероятната възможност да се обучават по програмата за придобиване на немски езикови дипломи, с които пред младежите се отварят възможностите за обучение в престижни европейски университети. За трета поредна година Гимназията има одобрена кандидатура за пълна стипендия на Немската служба за академичен обмен. Носителят тази година е Емре Ергюн Емурла, който е отличен с множество награди  от национални и международни състезания и конкурси, от олимпиади по немски език, по математика, по български език и литература. Поздравления и пожелания към завършващите отправиха специалните гости на събитието.  Господин Буххолц - Началник на консултантски отдел по немски език към посолството на Федерална република Германия и госпожа Вендлер - Консултант към отдела по немски език към Посолството на Федерална република Германия.

Директорът на Гимназията господин Маноил Димитров изпрати абитуриентите с последния училищен звънец. С пожелание да бъдат всеотдайни, амбициозни и да допринасят за изграждането на един по-добър свят той изпрати випуск 2020. Господин Димитров отправи призив към зрелостниците да не забравят уроците и напътствията на своите учители, да вървят смело по пътя си и да защитават с чест името на своя  патрон.

Заместник – директорът на Гимназията и отговорник за Програмата за Немски езикови дипломи госпожа Радка Попгеоргиева поздрави абитуриентите и им пожела попътен вятър. Тя изтъкна, че високата мотивация, упоритият труд и целеустремеността са ключът към успеха.

Дванадесетокласникът Кирил Бояджиев се обърна към своите съученици с трогателни думи за изминалите пет години в Гимназията. Той им пожела много здраве и късмет във всички начинания. Не пропусна да благодари и на учителите, които с много любов и търпение са подкрепяли всички свои възпитаници по пътя към високите постижения.

Накрая завършващите положиха клетва за вярност към своето училище и тържествено  се  сбогуваха  със  знамето,  предавайки  го  на  бъдещите абитуриенти.

Надобърчас, зрелостници!

Това съобщиха от ръководството на Езиковата гимназия.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 04.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Промени на работното място, за някои свързани със смяна на екип или нови отговорности. Съществуващите затруднения няма да ви откажат и ще продължите да работите, изяснявайки перспективите пред себе си. Настроението ви ще се подобри в следобедните часове, научавайки нещо важно за делата си.
04 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Финансовото ви състояние започва постепенно да се стабилизира, което ще повиши самочувствието ви и ще ви направи по-дръзки. Проявете добротата си и дайте своя дял за подпомагане на нуждаещи се. Красота има навсякъде, стига да я виждат очите ни. Вечерта споделете с приятели, но не прекалявайте с алкохола.
04 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не сте застраховани от здравословни проблеми, предвид усилената си работа и стрес. Вземете мерки и не гледайте песимистично на създалата се ситуация. Всичко е поправимо, когато имате желание за действие и не гу-бите присъствие на духа. Тревогите ви може да са прово-кирани и от активната ви позиция по проблеми, засягащи власт имащите.
04 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Осланяйте се на потенциала и уменията, които притежавате при договаряне на условия с работодатели и партньори. Можете да постигнете напредък за това бъдете решителни. Пътуване зад граница ще ви натовари с ангажиментите си по неговата организация, но пък ще ви достави удоволствие и нови познанства. Някои ще изпитват здравословни неразположения.
04 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Денят се очертава като много забавен и приятен. Днес сте в стихията си. Пленявате околните със слънчево настроение и духовити забележки. Изключително контактни сте и привличате вниманието дори на непознати хора. Имате нужда от развлечения, така че не пропускайте нито една възможност за вечерта. Наслаждавайте се на почивката си.
04 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Разпилени сте и се захващате с много неща наведнъж. Определете най-важното за вас и се концентрирайте върху него. Изгледите ви за успех са повече от добри, просто трябва да положите малко целенасочени усилия и да не се отказвате.
04 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ще ви занимават различни въпроси, но с приоритет ще бъдат бизнес-проектите ви. Творческите ориентираните от вас ще се насладят на общуването си с хора, близки по дух и усещане. За всички ви е важно да сте коректни във взаимоотношенията си и в тази връзка ще изясните максимално позициите си по отношение на обща работа.
04 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С правилния си избор днес може да си осигурите финансова независимост и душевен комфорт. Разочарования също са възможни и то по линия на взаимоотношения и разминаване с очакванията ви. В семейна среда ще се чувствате по-спокойни и защитени от чужди и враждебни намеси. Пазете се от измами.
04 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Статуквото в момента изглежда напълно ви устройва. Не губете време да се чудите как да угодите на някого. Направете най-доброто за себе си и се наслаждавайте на резултата. Ще се изненадате, когато видите сияещото от благодарност лице на любимия човек. Няма за какво да се тревожите.
04 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
С настроение ще свършите задачи, които отлагате от доста време. С вярно решение и прагматичен подход ще се отнесете към възникващите проблеми, както на работното място, така и в къщи. Интимният ви партньор ще ви изненада приятно. На внимание и обич ще се радвате и от любимите си хора.
04 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес ви води силното ви желание да постигнете нещо конкретно. Истината е, че не си давате сметка какво точно сте в състояние да свършите, и какво не. Имайте повече търпение, когато става дума за работа с други хора. В личен план ще се радвате на приятни моменти с човека, на когото държите.
04 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Очертаващото се пътуване ще ви създаде приятни емоции. Ще получите покана от някой за общ бизнес. Работете за постигането на целите си, като задълбочавате контактите си, но не ви съветвам да участвате в съдружия. Силната ви индивидуалност ще влезе в конфликт с нечии интереси.
04 мар 2021
Последни новини