На добър час Ботевци!

Тържествено връчване на дипломи за средно образование и изпращане на зрелостниците от випуск 2020 на ЕГ „Христо Ботев“

На 26.06. абитуриентите от випуск 2020 на ЕГ „Христо Ботев“ за последен път излязоха от своето училище, за да поемат пътя към университетите в страната и чужбина и да покоряват своите лични и професионални върхове.Със 145  отлични оценки на Държавните зрелостни изпити по всички предмети и среден успехМного добър (5,08) завършва учебната година за XII клас. Добритерезултатисаплоднадългогодишнаработаотстрананаучители, ученици и родители. В този вълнуващ ден общо 166 зрелостници получиха своите дипломи за завършено средно образование. Училищното ръководство награди със статуетка „Полет“  и грамота общо 46 зрелостници за цялостен принос и и утвърждаване авторитета на Гимназията. С решение на Педагогическия съвет на училището Ергюнал Сабри Себахтин и Ема Иванова Кръпова получиха награди за патриотизъм и родолюбие – стипендия, учредена от името на проф. Иван Гаврилов. Абитуриентите Антоан Анков Русев и Борис Матеев Матеев са с две пълни шестици на матурите по български език и литература и по чуждите езици – немски език и английски език.Те ще получат престижната „Национална диплома“ от МОН.

Освен свидетелствата си за средно образование и грамотите за отлични постижения, 44 зрелостници от немските паралелки получиха и своите Немски езикови дипломи на Постоянната комисия на Министерството на образованието и културата на Федерална република Германия. Учениците на ЕГ „Христо Ботев“ имат невероятната възможност да се обучават по програмата за придобиване на немски езикови дипломи, с които пред младежите се отварят възможностите за обучение в престижни европейски университети. За трета поредна година Гимназията има одобрена кандидатура за пълна стипендия на Немската служба за академичен обмен. Носителят тази година е Емре Ергюн Емурла, който е отличен с множество награди  от национални и международни състезания и конкурси, от олимпиади по немски език, по математика, по български език и литература. Поздравления и пожелания към завършващите отправиха специалните гости на събитието.  Господин Буххолц - Началник на консултантски отдел по немски език към посолството на Федерална република Германия и госпожа Вендлер - Консултант към отдела по немски език към Посолството на Федерална република Германия.

Директорът на Гимназията господин Маноил Димитров изпрати абитуриентите с последния училищен звънец. С пожелание да бъдат всеотдайни, амбициозни и да допринасят за изграждането на един по-добър свят той изпрати випуск 2020. Господин Димитров отправи призив към зрелостниците да не забравят уроците и напътствията на своите учители, да вървят смело по пътя си и да защитават с чест името на своя  патрон.

Заместник – директорът на Гимназията и отговорник за Програмата за Немски езикови дипломи госпожа Радка Попгеоргиева поздрави абитуриентите и им пожела попътен вятър. Тя изтъкна, че високата мотивация, упоритият труд и целеустремеността са ключът към успеха.

Дванадесетокласникът Кирил Бояджиев се обърна към своите съученици с трогателни думи за изминалите пет години в Гимназията. Той им пожела много здраве и късмет във всички начинания. Не пропусна да благодари и на учителите, които с много любов и търпение са подкрепяли всички свои възпитаници по пътя към високите постижения.

Накрая завършващите положиха клетва за вярност към своето училище и тържествено  се  сбогуваха  със  знамето,  предавайки  го  на  бъдещите абитуриенти.

Надобърчас, зрелостници!

Това съобщиха от ръководството на Езиковата гимназия.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини