21 °C

На добър час Ботевци!

Тържествено връчване на дипломи за средно образование и изпращане на зрелостниците от випуск 2020 на ЕГ „Христо Ботев“

На 26.06. абитуриентите от випуск 2020 на ЕГ „Христо Ботев“ за последен път излязоха от своето училище, за да поемат пътя към университетите в страната и чужбина и да покоряват своите лични и професионални върхове.Със 145  отлични оценки на Държавните зрелостни изпити по всички предмети и среден успехМного добър (5,08) завършва учебната година за XII клас. Добритерезултатисаплоднадългогодишнаработаотстрананаучители, ученици и родители. В този вълнуващ ден общо 166 зрелостници получиха своите дипломи за завършено средно образование. Училищното ръководство награди със статуетка „Полет“  и грамота общо 46 зрелостници за цялостен принос и и утвърждаване авторитета на Гимназията. С решение на Педагогическия съвет на училището Ергюнал Сабри Себахтин и Ема Иванова Кръпова получиха награди за патриотизъм и родолюбие – стипендия, учредена от името на проф. Иван Гаврилов. Абитуриентите Антоан Анков Русев и Борис Матеев Матеев са с две пълни шестици на матурите по български език и литература и по чуждите езици – немски език и английски език.Те ще получат престижната „Национална диплома“ от МОН.

Освен свидетелствата си за средно образование и грамотите за отлични постижения, 44 зрелостници от немските паралелки получиха и своите Немски езикови дипломи на Постоянната комисия на Министерството на образованието и културата на Федерална република Германия. Учениците на ЕГ „Христо Ботев“ имат невероятната възможност да се обучават по програмата за придобиване на немски езикови дипломи, с които пред младежите се отварят възможностите за обучение в престижни европейски университети. За трета поредна година Гимназията има одобрена кандидатура за пълна стипендия на Немската служба за академичен обмен. Носителят тази година е Емре Ергюн Емурла, който е отличен с множество награди  от национални и международни състезания и конкурси, от олимпиади по немски език, по математика, по български език и литература. Поздравления и пожелания към завършващите отправиха специалните гости на събитието.  Господин Буххолц - Началник на консултантски отдел по немски език към посолството на Федерална република Германия и госпожа Вендлер - Консултант към отдела по немски език към Посолството на Федерална република Германия.

Директорът на Гимназията господин Маноил Димитров изпрати абитуриентите с последния училищен звънец. С пожелание да бъдат всеотдайни, амбициозни и да допринасят за изграждането на един по-добър свят той изпрати випуск 2020. Господин Димитров отправи призив към зрелостниците да не забравят уроците и напътствията на своите учители, да вървят смело по пътя си и да защитават с чест името на своя  патрон.

Заместник – директорът на Гимназията и отговорник за Програмата за Немски езикови дипломи госпожа Радка Попгеоргиева поздрави абитуриентите и им пожела попътен вятър. Тя изтъкна, че високата мотивация, упоритият труд и целеустремеността са ключът към успеха.

Дванадесетокласникът Кирил Бояджиев се обърна към своите съученици с трогателни думи за изминалите пет години в Гимназията. Той им пожела много здраве и късмет във всички начинания. Не пропусна да благодари и на учителите, които с много любов и търпение са подкрепяли всички свои възпитаници по пътя към високите постижения.

Накрая завършващите положиха клетва за вярност към своето училище и тържествено  се  сбогуваха  със  знамето,  предавайки  го  на  бъдещите абитуриенти.

Надобърчас, зрелостници!

Това съобщиха от ръководството на Езиковата гимназия.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 19.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
19 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
19 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
19 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
19 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
19 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
19 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
19 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
19 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
19 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
19 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
19 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
19 сеп 2020
Последни новини