Пъстри детски рисунки украсиха двора на ОДК

На  25 юни, в двора на ОДК се откриха изложбите от V-я Областен конкурс за детска рисунка „Бъдещето през моите очи“ и VІ-я  Областен  конкурс за детска рисунка „Родопски багри“ в памет на известния кърджалийски художник Джемал Емурлов – Джими.

Поради пандемичната обстановка, откриването на изложбите и връчването на наградите на няколко пъти беше отлагано, но днес церемонията се състоя на открито в двора на ОДК в присъствието на отличените ученици, родители и учители.

Гости на официалната церемония бяха г-жа Веселина Тихомирова – зам.кмет на Община Кърджали, г-н Гроздан Колев – началник на Регионалното управление на образованието – Кърджали, семейството на Джемал Емурлов и г-н Лазар Попов – президент на фирма „Глобал Нет“.

В Областният конкурс „Бъдещето през моите очи“ участваха 310 рисунки от 23 училища, детски градини и детски комплекси от цялата област. Негови организатори са ОДК гр.Кърджали и фирма „Глобал Нет“, която осигури и наградите на отличените ученици. Бяха връчени 3 специални награди и 21 награди за І, ІІ, ІІІ място и поощрения в 3 възрастови групи.

Организатори на VІ-я Областен  конкурс за детска рисунка „Родопски багри“ са Община Кърджали, Регионалното управление на образованието, Общински детски комплекс и СУ „Вл.Димитров – Майстора“. Конкурсът се проведе по време на дистанционното обучение, и в него участваха 58 рисунки на малки художници от 8 училища и школи от областта. Рисунките бяха журирани от художниците Пенка и Хари Атанасови и Десислава Емилиянова – дъщеря на Джими.

Бяха връчени 7 специални награди – на Кмета на Община Кърджали; на семейството на Джемал Емурлов; на РУО; две награди на Арт галерия „Дар“; на ОДК и на СУ „Вл.Димитров – Майстора“ и 8 награди за І, ІІ и ІІІ място в 3 възрастови групи, осигурени от община Кърджали.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини