2 °C

Професионалната гимназия по туризъм изпрати своите абитуриенти

Вчера, 25 юни 2020г. за  Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ бе един вълнуващ празник - зрелостниците от Випуск 2020г  прекрачиха за последен път прага на любимото училище.

            В училищния двор, изпъстрен с балони и цветя, учители, ученици и родители с нетърпение очакваха появяването на красивите и развълнувани абитуриенти.  Гордо пристъпвайки по червения килим, класовете бяха представени  с изключително подходящи рими, описвайки техните най-запомнящи се моменти от училищния живот.

     Сърдечно слово към тях произнесе  инж. Марияна Стратиева, директор на гимназията.

Г-жа Маргарита Павлова, родител на отличника на випуска - Павел Бочуков от 12б клас, отправи пожелания към завършващите и благодарности към класните им ръководители и учителския колектив.  Последва обръщение на дванадесетокласника  Младен Каменов към учениците и думи на благодарност към любимите учители, както и  поздрав от  Ванеса Ленкова – ученичка от IX б клас,  която пожела на абитуриентите да продължат успешно да се реализират по пътя на живота и да превръщат мечтите си в реалност.

     На тържеството традиционно бяха обявени номинациите и наградите в няколко категории:

Най-високото отличие на учебното заведение – „Млад златаровец“ тази година се присъди на  Младен Илиев от 12б клас за цялостен принос в популяризирането и утвърждаването на доброто име на ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“;
Призът „Отличник на випуска” получи Павел Бочуков от  12б клас;
 Със  златаровски лист   или грамота бяха наградени всички зрелостници и ученици, показали високи резултати в учебната дейност и участвали активно в училищния живот.

     В присъствието на развълнуваните родители абитуриентите получиха своите дипломи за завършено средно образование и свидетелствата си за придобита професионална квалификация.

     През м.май инж. Костадинка Кралева – главен учител на гимназията- бе номинирана и удостоена с най-високото почетно отличие в образователната система на България „Неофит Рилски“-  за цялостна високопрофесионална трудова дейност и принос в развитието на образователното дело.  Почетната грамота и бе връчена на тържеството.

     Използваме случая да поздравим не само нашите зрелостници, но и всички ученици , техните учители ,родителите, които в тези необичайни условия  вложиха сили, енергия и изобретателност, за да  завърши успешно една нетрадиционна учебна година. Бъдете здрави и носете положителната енергия на знанието, любопитството към непознатото, устремът към нови постижения в личен и професионален план!

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 04.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Промени на работното място, за някои свързани със смяна на екип или нови отговорности. Съществуващите затруднения няма да ви откажат и ще продължите да работите, изяснявайки перспективите пред себе си. Настроението ви ще се подобри в следобедните часове, научавайки нещо важно за делата си.
04 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Финансовото ви състояние започва постепенно да се стабилизира, което ще повиши самочувствието ви и ще ви направи по-дръзки. Проявете добротата си и дайте своя дял за подпомагане на нуждаещи се. Красота има навсякъде, стига да я виждат очите ни. Вечерта споделете с приятели, но не прекалявайте с алкохола.
04 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не сте застраховани от здравословни проблеми, предвид усилената си работа и стрес. Вземете мерки и не гледайте песимистично на създалата се ситуация. Всичко е поправимо, когато имате желание за действие и не гу-бите присъствие на духа. Тревогите ви може да са прово-кирани и от активната ви позиция по проблеми, засягащи власт имащите.
04 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Осланяйте се на потенциала и уменията, които притежавате при договаряне на условия с работодатели и партньори. Можете да постигнете напредък за това бъдете решителни. Пътуване зад граница ще ви натовари с ангажиментите си по неговата организация, но пък ще ви достави удоволствие и нови познанства. Някои ще изпитват здравословни неразположения.
04 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Денят се очертава като много забавен и приятен. Днес сте в стихията си. Пленявате околните със слънчево настроение и духовити забележки. Изключително контактни сте и привличате вниманието дори на непознати хора. Имате нужда от развлечения, така че не пропускайте нито една възможност за вечерта. Наслаждавайте се на почивката си.
04 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Разпилени сте и се захващате с много неща наведнъж. Определете най-важното за вас и се концентрирайте върху него. Изгледите ви за успех са повече от добри, просто трябва да положите малко целенасочени усилия и да не се отказвате.
04 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ще ви занимават различни въпроси, но с приоритет ще бъдат бизнес-проектите ви. Творческите ориентираните от вас ще се насладят на общуването си с хора, близки по дух и усещане. За всички ви е важно да сте коректни във взаимоотношенията си и в тази връзка ще изясните максимално позициите си по отношение на обща работа.
04 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С правилния си избор днес може да си осигурите финансова независимост и душевен комфорт. Разочарования също са възможни и то по линия на взаимоотношения и разминаване с очакванията ви. В семейна среда ще се чувствате по-спокойни и защитени от чужди и враждебни намеси. Пазете се от измами.
04 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Статуквото в момента изглежда напълно ви устройва. Не губете време да се чудите как да угодите на някого. Направете най-доброто за себе си и се наслаждавайте на резултата. Ще се изненадате, когато видите сияещото от благодарност лице на любимия човек. Няма за какво да се тревожите.
04 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
С настроение ще свършите задачи, които отлагате от доста време. С вярно решение и прагматичен подход ще се отнесете към възникващите проблеми, както на работното място, така и в къщи. Интимният ви партньор ще ви изненада приятно. На внимание и обич ще се радвате и от любимите си хора.
04 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес ви води силното ви желание да постигнете нещо конкретно. Истината е, че не си давате сметка какво точно сте в състояние да свършите, и какво не. Имайте повече търпение, когато става дума за работа с други хора. В личен план ще се радвате на приятни моменти с човека, на когото държите.
04 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Очертаващото се пътуване ще ви създаде приятни емоции. Ще получите покана от някой за общ бизнес. Работете за постигането на целите си, като задълбочавате контактите си, но не ви съветвам да участвате в съдружия. Силната ви индивидуалност ще влезе в конфликт с нечии интереси.
04 мар 2021
Последни новини