Професионалната гимназия по туризъм изпрати своите абитуриенти

Вчера, 25 юни 2020г. за  Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ бе един вълнуващ празник - зрелостниците от Випуск 2020г  прекрачиха за последен път прага на любимото училище.

            В училищния двор, изпъстрен с балони и цветя, учители, ученици и родители с нетърпение очакваха появяването на красивите и развълнувани абитуриенти.  Гордо пристъпвайки по червения килим, класовете бяха представени  с изключително подходящи рими, описвайки техните най-запомнящи се моменти от училищния живот.

     Сърдечно слово към тях произнесе  инж. Марияна Стратиева, директор на гимназията.

Г-жа Маргарита Павлова, родител на отличника на випуска - Павел Бочуков от 12б клас, отправи пожелания към завършващите и благодарности към класните им ръководители и учителския колектив.  Последва обръщение на дванадесетокласника  Младен Каменов към учениците и думи на благодарност към любимите учители, както и  поздрав от  Ванеса Ленкова – ученичка от IX б клас,  която пожела на абитуриентите да продължат успешно да се реализират по пътя на живота и да превръщат мечтите си в реалност.

     На тържеството традиционно бяха обявени номинациите и наградите в няколко категории:

Най-високото отличие на учебното заведение – „Млад златаровец“ тази година се присъди на  Младен Илиев от 12б клас за цялостен принос в популяризирането и утвърждаването на доброто име на ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“;
Призът „Отличник на випуска” получи Павел Бочуков от  12б клас;
 Със  златаровски лист   или грамота бяха наградени всички зрелостници и ученици, показали високи резултати в учебната дейност и участвали активно в училищния живот.

     В присъствието на развълнуваните родители абитуриентите получиха своите дипломи за завършено средно образование и свидетелствата си за придобита професионална квалификация.

     През м.май инж. Костадинка Кралева – главен учител на гимназията- бе номинирана и удостоена с най-високото почетно отличие в образователната система на България „Неофит Рилски“-  за цялостна високопрофесионална трудова дейност и принос в развитието на образователното дело.  Почетната грамота и бе връчена на тържеството.

     Използваме случая да поздравим не само нашите зрелостници, но и всички ученици , техните учители ,родителите, които в тези необичайни условия  вложиха сили, енергия и изобретателност, за да  завърши успешно една нетрадиционна учебна година. Бъдете здрави и носете положителната енергия на знанието, любопитството към непознатото, устремът към нови постижения в личен и професионален план!

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини