ОДК Кърджали стартира учебната година с нов спечелен проект

       На 30 септември /събота/ от 10.00 ч. с ДЕН НА ОТВОРЕНИ ВРАТИ ЦПЛР-Общински детски комплекс гр.Кърджали официално открива новата учебна 2023/2024 година и кани децата, учениците и техните родители да се запознаят с работата на предлаганите клубове и школи и с техните ръководители.

ОДК стартира учебната година с нов спечелен проект по Националната програма на МОН „Подкрепа за личностно развитие на децата и учениците“ на тема „Да танцуваме заедно“. Проектът е на стойност 20 000 лв. и ще даде възможност да се модернизира репетиционната зала в ОДК и да се закупят сценични костюми за различните видове танци. Това е третия спечелен проект на ОДК по тази национална програма, като през 2020 г. и 2022 г. са модернизирани кабинетите по информатика и изобразително изкуство.

       През тази учебна година ОДК предлага занимания в 20 разнообразни клубове и школи в областта на науката, изкуствата и спорта – школа по изобразително изкуство, детска вокална група, школа за модерни и спортни танци, театрални студия, радиоклуб „Детски свят“, школа по фотография, школа по математика, „Компютърен свят“, школа по етнография и краезнание, Детски и младежки парламент, клубове за здраве и природа, школа по източни бойни изкуства и др.

      В заниманията по интереси могат да се включат деца и ученици от предучилищна група до 12 клас, които са активни и имат разностранни интереси. Обучението в ОДК е безплатно и дава възможност на децата за личностна изява, да развиват творческия си потенциал, да надграждат своите умения и знания,  както и да участват в различни конкурси, програми и тържества.

     Клубовете, школите и съставите са съобразени с желанията, интересите и свободното време на децата и учениците и се ръководят от доказали се педагози.

      Родителите могат да запишат децата си лично в сградата на ОДК или да подадат сканирани заявления по електронната поща на ОДК до 30.09.2023 г. Формуляр на „Заявление за записване“ може да се изтегли от сайта на комплекса.

За повече информация на тел.: 0361 6 23 24

Това съобщиха от ОДК-Кърджали.

                                       

           

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини