Сейрула Лютви първи в олимпиада по английски език с националния отбор на България

Скоро заминава за Испания на европейска младежка конференция

Първо място с почти максимален брой точки завоюва българският национален отбор по английски език на първото издание на международна олимпиада по английски език за чуждестранни ученици в Букурещ, Румъния.

Десетокласникът от СУ „Петко Рачов Славейков“ Сейрула Лютви бе включен в отбора след серия изпитвания и жестока конкуренция. В крайна сметка отборът на България включи четирима ученици от Кърджали, Пловдив, Разград и Стара Загора. На финала те премериха знания по езика на Шекспир, презентационни и речеви умения, способности за създаване и представяне на текстове, актьорски прийоми в конкуренция с участници от още шест държави - Румъния, Молдова, Латвия, Сан Марино, Португалия, Северна Македония.

България завоюва първо място на отборното представяне на ниво B2, като отборът има най-много точки, 99,5 от общо 100, от всички отбори на олимпиадата, във всички нива.

„Проектът на отбор B2 е свързан с интерпретацията на живота на Макс Ванденбърг от книгата "Крадецът на книги" на Маркус Зусак. Той се състои от анимирани рисунки на сцени, в които героят участва, като учениците целят да изяснят повече за живота му.“, разказва Сейрула и не скрива задоволството си от представянето си на олимпиадата.

Първият човек, на когото младежът се похвали с резултата веднага след завръщането си от Букурещ, бе директорът на училището за шампиони Милко Багдасаров, а вторият – учителката по английски език Цветана Лафчиева.

За Сейрула предстои една активна учебна година, в която не само ще учи, но и ще развива многобройните си таланти и интереси. Понастоящем той е част от екипа делегати, който ще има отговорната задача да представлява страната ни по време на 10-тия цикъл от Диалога на ЕС по въпросите за младежта. С още четирима младежи в рамките на 18 месеца Сейрула ще участва в срещи с представители на институции на местно и национално ниво, в консултациите по темата на цикъла и всички ще се включат в подготовката на Националната младежка конференция през 2024 г.

Делегатите ще вземат участие и на трите Европейски младежки конференции (Испания, Белгия, Унгария), първата от които ще се проведе в Аликанте между 1 и 4 октомври.

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини