Нови успехи на децата от ОДК

Шест престижни награди спечелиха младите журналисти от Общински детски комплекс гр.Кърджали в IX-тия Национален ученически журналистически конкурс „Григор Попов” в гр.Разград, който е включен в Националния календар на МОН за изяви по интереси на децата и учениците. Общо 272 индивидуални творби и колективни участия от 35 населени места от 25 области се състезаваха в конкурса, който е организиран от ЦПЛР-ЦУТН гр.Разград и община Разград. Конкурсът се провежда в три раздела: Радиожурналистика, Публицистични материали за вестник и Ученически вестници.

В раздел „Радиожурналистика” и „Публицистични материали за вестник“ на радиоклуб „Детски свят“ с ръководител Марияна Бекриева са присъдени четири награди:

І място във втора възрастова група за колективно радиопредаване;

І място за интервю  на Александра Найденова, 5 кл. – интервю с Анелия Димитрова, библиотекар в отдел „Краезнание“ към РБ „Н.Й.Вапцаров“ за първата журналистка в Източните Родопи -  Мара Михайлова;

ІІІ място за интервю - на Радина Бояджиева, 5 кл. –  интервю с Марияна Василева, учител в СУ „Отец Паисий“ за Националния празник – 3 март.

Поощрителна награда на Тимур Мехмед, 5 кл. за репортаж от срещата на младите журналисти с кърджалийския журналист Георги Кулов.

На Дорина Манчева, 5 кл. от клуб „Творческо писане“ с ръководител Антония Грозева се присъжда поощрителна награда за статията „Как да опазим планетата Земя“.

В раздел „Ученически вестници” нашите млади журналисти завоюваха ІІІ място за тазгодишното издание на вестник „Приятели плюс“.

Децата от радиоклуб „Детски свят” и Марияна Бекриева изказват своята благодарност за високия професионализъм на Мария Каменова, Павел Тенчев и Илия Маринов от Общинско Радио Кърджали, които вече 30 години ги учат на журналистика и ги подкрепят в техните радиопредавания, които се излъчват по общинското радио.

ОДК благодари и на Валентина Иванова – председател на Дружество „Приятели на САЩ“ за партньорството при издаване на вестник „Приятели плюс“.

Това съобщиха от ръководството на ОДК.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини