Златаровци активни поeTwinning проекти

Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ гр. Кърджали  продължава активната си дейност поeTwinning проект „Време е да преодолеем предразсъдъците“.Проведен бе конкурс за лого и постер на проекта. След проведена анонимна анкета сред 233 ученици от четирите държави, участници в проекта - Хърватия, Португалия, Турция и България, бяха обявени победителите в конкурса.Най-добър постер бе създаден от учениците от Хърватия, аза най-оригинално логона проекта бе отличено логото, направеното от Павел Генов – ученик от ПГ по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ гр. Кърджали, България.

   Проведе се и втора онлайн среща, на която учениците ни споделиха с връстниците си от другите държави ястия от българската национална кухня.Разговорите протекоха в изключително приятелска атмосфера. С удоволствие всички научиха по нещо ново за културите, навиците и ястията на своите съученици от различните държави.

 Нашите ученици работиха и въху темите „Равенство“ и „Респект“ като съчиниха вълнуващи есета и постери, споделени в Twinspace на проекта. Сега работят върху дейност „Завършване на историята“ - съчиняват една обща история, като всеки участник написва по една част от нея и след това я прочита и прави запис на гласа си.

 Предстоят още интересни онлайн срещи в които ще се представят и дискутират темите, заложени по план, много вълнуващи мероприятия и  запознанства.

В хода на проектаученицитесе сближаватс културите на страните участнички, като зачитатразличията и изграждат искрени и топли отношения помежду си. Учениците също така осъзнават и споделят мнения относно ценности като уважение, търпимост, гостоприемство и състрадание по време на изпълнението на проекта.Всички дейности по проекта се осъществяват в електронна среда на английски език.

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини