Родолюбие, патриотизъм и ботевски дух на Богоявление

Ученици и учители от Езиковата гимназия в Кърджали почетоха 172-годишнината от рождението на великия поет и революционер Христо Ботев

„Да бъдеш без свобода свободен, защото духът не признава окови, силно да любиш и мразиш, но да си силен и за да поискаш прошка – това не е дадено на всеки. Само на избраните“. Това бяха само част от пророческите Ботеви слова, които днес прозвучаха пред паметника на великия българин.

Тържествено поднасяне на венец и почетен шпалир от Първия ученически гвардейски отряд на Езиковата гимназия „Христо Ботев”, Ботевият марш в изпълнение на фанфарния оркестър на гимназията и поетически рецитал бяха само част от проявите, свързани с тържественото честване на 172 години от рождението на Христо Ботев в Кърджали.

Слово пред присъстващите прочете госпожа Диaна Георгиева, старши учител по история и цивилизация. Под нейно ръководство, съвместно с ученици във фоайето на Гимназията, беше подготвен специален кът, където гостите можеха да се запознаят с живота и делото на Ботев. Пред паметника на великия поет и революционер ученици от 11. клас представиха част от пламенните Ботеви стихове и поетически рецитал, подготвен по сценарий на Магдалина Маринова и Маргарита Маргаритова.

Следобедните часове преминаха в градската библиотека „Н.Вапцаров”, където се проведе дискусия на тема: „Ботев през моите очи”. Госпожа Мая Мечева благодари на учителите Надежда Карагьозова, Маргарита Маргаритова и възпитаниците на ЕГ „Христо Ботев” за прекрасните часове, преминали като миг  в оживената дискусия с младежите. Проявата бе част от Творческа лаборатория за тийнейджъри.

Това съобщиха от ръководството на Езиковата гимназия.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини