Васил от 4"е" клас донесе Богоявленския кръст в училище "Славейков"

Четвъртокласникът от кърджалийското средно училище "Петко Рачов Славейков" Васил Агушев се пребори за кръста в басейна пред манастирския комплекс "Св. Йоан Предтеча" днес на Богоявление. Васко бе посрещнат от своите съученици с радост и овации, като герой. Така реагира и класният ръководител на 4 "е" клас Румяна Петрова: "Богоявленският кръст бе донесен от Васко в нашия клас. Радостта е голяма! Съучениците му го посрещнаха с възгласи "Васко е шампион! Браво, Васе, ти си нашата гордост! Останалите християнчета целунаха кръста. За нашия клас годината започна перфектно, дано така да продължи до края!". 
Майката на момчето споделя, че той самият изразил желание да участва в надпреварата за кръста. Без да ходи на неделно училище, четвъртокласникът от години заявява тази своя амбиция. Миналата година не успели да го запишат навреме, но затова пък на днешния ден желанието му било двойно.
Васил Агушев е вратар на футболния отбор на ФК "Арда 1924" в своята възрастова група. Миналата година бил обявен за най-добър вратар. Играе футбол откакто е ученик. В училището го знаят като добро и мъжко момче, много дисциплиниран, борбен и амбициозен. Към всяко начинание подхожда със сърце и с отдаденост.
Всички славейковци се радват, че в първия учебен ден на новата 2020 година кръстът дойде в училището за шампиони.
Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини