Инж. Изет Шабан пое кметския пост в Ардино

Вчера в Ардино на първото заседание на новоизбрания Общински съвет всички общински съветници, новоизбраният кмет на общината инж. Изет Шабан и кметовете на кметствата положиха клетва и се подписаха на клетвения лист, че във всичките си действия ще се ръководят от интересите на гражданите на общината и ще работят за тяхното благоденствие. Тържествената церемония  се проведе в заседателната зала на общината. В нея взеха участиеобластният управител на Кърджали Никола Чанев, председателят на общинската избирателна комисия в Ардино Руска Чаушева, всички новоизбрани общински съветници и кметове на населени места, кметски наместници играждани.

По традиция и според Закона за местното самоуправление първото заседание ръководи

най-възрастният между избраните общински съветници- Мюмюн Бекир от групата на ДПС.

В началото на заседанието председателят на ОИК в Ардино Руска Чаушева даде удостоверението за встъпване на длъжност на новоизбрания кмет инж. Изет Шабан. Удостоверения получиха и всички новоизбрани общински съветници и кметове на кметства.Руска Чаушева поздрави победителите от ДПС и им пожела успешен мандат. Благодари на всички политически сили, участвали в изборите.

Областният управител Никола Чанев приветства новоизбраните общински съветници, кмета на общината и кметовете на кметства за новия им мандат и им пожела ползотворна работа, диалог и съгласие в името на Община Ардино. „Като представител на държавата ще продължа да подкрепям всяко действие на местната власт, което е полезно и градивно. В мое лице ще имате партньор, на чиято помощ и действие можете да разчитате“, каза в словото си Чанев.

Досегашният кмет на община Ардино Ресми Мурад връчи на новия кмет инж. Изет Шабан символичния ключ и знамето на общината, както и огърлицата – символ на властта. В своето послание той призова общинските съветници и кметове на кметства да запазят единството на общината и на всяка цена и с всички средства да осигурят приемственост в нейната работа.

Новият кмет на община Ардино инж. Изет Шабан също поздрави всички новоизбрани общински съветници и кметовете на кметства за новия им мандат. „Вие бяхте избрани

от избирателите, за да работите всеотдайно за интересите на гражданите от община Ардино и тяхното благоденствие. Надявам се, че заедно със съвместни усилия ще успеем да го превърнем в наше верую през този мандат. Чест и отговорност за мен е да нося доверието за бъдещето на общината през следващите четири години. Ще направя всичко възможно да включа гражданите в управлението на общината. Обещавам, че ще работя за просперитета на Ардино“, заяви новият кмет на община Ардино инж. Изет Шабан. От свое име и от името на общинската администрация той връчи на досегашния кмет на общината Ресми Мурад благодарствен адрес за дългогодишната му ангажираност в дейността на общината.

За председател на Общинския съвет  с 23 гласа „за“бе преизбран Сезгин Байрям, предложен от ДПС. Групата съветници от ГЕРБ издигнаха кандидатурата на Съби Узунов, който получи само 6 гласа.

„Уверявам Ви, че ще бъда безпристрастен и обективен в работата си в името на общото ни добруване, в името на общите ни ценности и стремежа да продължим да работим за превръщането на Община Ардино в по-добро място за живеене на нас и нашите деца“, заяви Сезгин Байрям.

Съби Узунов от групата съветници от ГЕРБ поздрави колегите си от ДПС с категоричната победа. „Ще подкрепяме всяко едно решение на Общинския съвет, което ще донесе просперитет и благоденствие на гражданите на общината“, допълни Узунов.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини