Изет Шабан ще се кандидатира за нов мандат като кмет на Ардино

Разширено заседание на Общинския съвет на ДПС – Ардино се проведе днес в салона на читалище „Родопска искра“ във връзка с предстоящите местни избори на 29 октомври. На него присъстваха кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, зам.-председателят на Младежко ДПС Нилгюн Исмаил Шериф, председателят на Общинската организация на ДПС Шахин Байрамов, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, ръководствата на Младежкото ДПС, Женското дружество, кметове на населени места, председатели на Местните структури на партията и общински съветници, избрани от листата на ДПС.

Гости на партийната проява бяха областният председател на ДПС-Кърджали Ресми Мурад и народният представител от ДПС инж. Павлин Кръстев.

Председателят на Общинската организация на ДПС Шахин Байрамов запозна присъстващите с решенията на Централния съвет на ДПС за процедурите и критериите за номиниране на кандидати за съветници, кметове на кметства и кмет на Община. Приет бе график за провеждане на общоселски събрания по местни съвети. Те ще започнат на 14 август след финала на третото издание на „Дните на Ардино“. На територията на Община Ардино избори за кмет на кметство ще има в 39 населени места от сегашните 41 кметства и кметски наместничества. Сформиран бе Общински предизборен щаб, начело с Шахин Байрамов. В него са включени всички 21 членове на местния Общински съвет на ДПС и председателят на Младежко ДПС-Ардино.

В своето изказване кметът на община Ардино инж. Изет Шабан заяви, че след два месеца предстоят много важни избори. „Ние сме един отбор и от тези избори трябва да излезем още по-силни и за пореден път да покажем, че този път 100 % от кметовете на населени места в Ардинско трябва да са от ДПС. Ние имаме и най-голямата група общински съветници в областта. Ние винаги сме работили в екип, за да получим този резултат. Не се и съмнявам, че и сега ще постигнем същия резултат, а защо не и да го надградим“, заяви Изет Шабан. Той отбеляза, че по отношение на това, което е направил екипът му през мандата всичко се вижда. „Имаме отлична външна оценка, имаме и многобройни награди и то първи места. Ние само може да се гордеем с това, което сме направили през този труден мандат“, каза още Изет Шабан. Той обяви, че

ще се кандидатира за втори мандат за кмет на Община Ардино. „Всеки знае, че каквото съм обещавал съм го реализирал. Това го знаят и хората. Ние след предстоящите местни избори трябва да излезем още по-силни и да работим за благото на Ардино и ардинци, както и за развитието на партията в общината“, заяви Изет Шабан.

Областният председател на ДПС Ресми Мурад отбеляза, че целта на партията е във всички 7 кърджалийски общини от областта да имат отново кметове на общини – 7 от 7. Да имат квалифицирано мнозинство в Общинските съвети. „Очаквам максимална мобилизация на местните структури на предстоящите местни избори. Да направим всичко зависещо от нас за постигането на тези цели“, заяви Ресми Мурад.

Областният председател на ДПС Ресми Мурад обяви, че е кандидат за кмет на Община Ардино на предстоящите местни избори.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини