Откриха реновирания градски стадион „Юнак“ в Ардино

Изображение 1 от 2

    В рамките на третото издание на „Дните на Ардино 2023“ бе открит обновения градски  стадион „Юнак“. Лентата прерязаха кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, представителят на фирмата-изпълнител Евгин Мехмеди председателят на ФК „Юнак“ Метин Мустафов.

    „Изключителна чест е за мен да открием в традиционните дни на Ардино реновирания стадион „Юнак“. Пожелавам тук да кипи от спортисти и хора“, заяви кметът Изет Шабан, след което лисна за късмет менче с вода.Той подчерта, че инвестициите в стадиона ще продължат.

    След откриването на спортното съоръжение се проведе футболен турнир за деца – Футбол 7 и Футбол 5. Участие в надпреварата взеха отборите на ФК „Юнак“, ФК „Искра“ (Черноочене), ФК „Арда 999“ (Кърджали) и ФК „Златоград“. След края на турнира всички отбори бяха наградени с купи и медали.

    Обновяването на градския стадион беше част от поетите ангажименти на общинския кмет инж. Изет Шабан през есента на 2019 година за първия му управленски мандат. Дейностите по проект „Реконструкция, оборудване и обзавеждане на градския стадион в град Ардино“ включваха полагане на нова тревна настилка за футболното игрище, както и настилка на лекоатлетическа писта с шамот. Монтаж на скамейки от дървено-полимерни материали. Издигната бе метална козирка над част от трибуните, покрита със сандвич панели. Изградена бе автоматична поливна система.

    Гюнер Шукри

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини