Кметът на Ардино проведе традиционна среща с абитуриентите

И тази година по традиция кметът на община Ардино инж. Изет Шабан проведе среща с абитуриентите от Випуск 2023 при Иновативно средно училище „Васил Левски“ в града. Поводът бе успешното завършване на средното образование на младите хора и предстоящия Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност - 24 май. На срещата присъстваха още председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, началникът на отдел „Образование, спорт и култура“ Бахар Реджебов, класните ръководители на зрелостниците Велизара Добрева и Нарин Чобанова.

Кметът инж. Изет Шабан запозна младите хора с бъдещите планове за развитието на общината. „Нашият район е много благоприятен за развитието на туризма. Ние, като общинско ръководство създаваме необходимите условия и предпоставки и ще продължаваме да го правим. Стремим се да привличаме всякакви инвеститори, за да развиват бизнес“, заяви Изет Шабан. Той призова дванадесетокласниците да се включат с идеи в местното самоуправление. Дари им традиционната парична сума, с която да посрещнат част от разходите си по организацията на празничната си бална вечер, която ще се проведе на 24 май. От свое име и от името на общинското ръководство инж. Изет Шабан пожела на абитуриентите успешно представяне на предстоящите държавни зрелостни изпити и успешен старт в живота. „Най-много ще се радвам, ако голяма част от вас, а защо не и всички, да се завърнете обратно тук в родния си край, за да създавате работни места, да станете работодатели и дадете тласък за развитието на общината“, каза още Изет Шабан.

„Тази кауза е обща. Няма как само едната страна да успее. Най-лесно е да се избяга от малкия град, но най-трудно е да останете тук, за да градите общо бъдеще. Моят съвет към вас е да не избирате лесния път, а трудния, защото този труден път ще остави една хубава община за нашите деца“, заяви към своите възпитаници класният им ръководител Нарин Чобанова. Тя благодари на кмета инж. Изет Шабан за това, че за втори път отделя време за младите хора, за да сподели бъдещите планове на общината.

От името на зрелостниците Никола Колачев благодари на ръководството на общината в лицето на кмета инж. Изет Шабан и председателя на общинския съвет Сезгин Байрям за оказаното внимание, отношение и уважение към тях.

Тази година 38 ученици завършват Иновативно СУ „Васил Левски. Зрелостниците са се насочили към различни висши учебни заведения в страната и чужбина. Споделиха, че вече са избрали да учат медицина, информатика, икономика, педагогика, финанси.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини