Договорено: Общините Момчилград и Мендерес, Измир се побратимяват


Общините Момчилград и Мендерес, Измир ще се побратимят в близките седмици. Това стана ясно след разговор между кметовете Сунай Хасан и Мустафа Каялар. Кметът на Мендерес води делегация, която е на посещение в родопския град по повод 10-та международна среща "Момчилград винаги в сърцето ми". На срещата между Сунай Хасан и Мустафа Каялар присъстваха 5-ма общински съветници от Мендерес, председателят на общинския съвет на Момчилград Юмер Юсеин и ръководството на общината. 
По време на разговора Сунай Хасан и Юмер Юсеин се ангажираха да внесат за гласуване предложението за побратимяване още на следващата редовна сесия на местният парламент, която ще е на 31 юли. Мустафа Каялар също пое ангажимента да задейства процедурата пред общинския съвет в Мендерес.
"Убеден съм, че между двете общини ще има ползотворно сътрудничество във всички сфери на обществения живот. В Мендерес живеят няколко хиляди изселници от момчилградския край и дори има квартал, носещ името на "Гюмюш Мастанлъ" /Сребърен Момчилград/, заяви Сунай Хасан.
Идеята за побратимяване се роди в преди около 2 месеца, когато момчилградският кмет и делегация от Момчилград посетиха Мендерес.
Това съобщиха от Пресслужбата на Общинска администрация-Момчилград.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини