Побратимяваме се с община в Брюксел, Белгия

Изображение 1 от 2

    На официално посещение в община Кърджали днес бе делегация от община Сен Жос тен Ноод, Брюксел,Кралство Белгия. Делегацията бе в състав: Дора Илунга- Заместник-кмет по заетостта, социалните дейности и туризма, Кадир Озоканчъ - Заместник-кмет по спортните дейности и общински въпроси,МонижаТанацефти - Директор международно сътрудничество,РишарБлин– творец, Милена Радева - представител на българската диаспора в Сен Жос тен Ноод.

    Делегацията проведе работна среща с кмета на община Кърджали инж.Хасан Азис. Двете страни обсъдихасферите на сътрудничество  между двете общини, които да намерят място в  бъдещия Договор за партньорство, който ще бъде подписан след решение на ОбС-Кърджали.

    Беше уточнено процедурите за подписване на договора да приключат до края на април, за да може през месец май документът да бъде подписан в Брюксел.

    Разговорите за по-тесни контакти между двете общини стартираха през юли 2018г., когато на посещение в Кърджали бе кметът от белгийската  столица Емир Кър.Той беше изключително впечатлен от уникалните природни дадености на региона и мирното съжителство на хора от  различни  етноси и религии в родопския град.

    Това съобщиха от Пресслужбата на Общинска администрация.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини