Разсрледват пласьор на качак и крадци на телета и селскостопански инвентар

Около 20 кг тютюн без акцизен бандерол са били открити от полицаи от РУ-Кърджали. В хода на специализирана операция за противодействие на престъпността в малките и отдалечени населени места и разпространението на контрабандни стоки е била извършена проверка в частен дом, обитаван от 39-годишна жена в областния център. В жилището били намерени 19,5 кг натрошен тютюн без бандерол. Безакцизната стока е иззета и е на съхранение в полицейското управление. Проверка по случая е по чл.234, ал.1 от Наказателния кодекс и работата продължава сектор „Охранителна полиция“ в управлението.

За кражба на две телета и юница е сигнализирала 55-годишна жена от община Кърджали. С постановление на Районната прокуратура в РУ-Кърджали е образувано досъдебно производство по случая. По първоначални данни животните изчезнали между 10 декември и 31 декември, миналата година. Работата по случая продължават сектор „Криминална полиция“ и разследващ полицай. Издирва се извършителят на деянието.

Досъдебно производство за кражба на селскостопански инвентар и техника е образувано в РУ-Кърджали с постановление на Районната прокуратура. 79-годишният тъжител посочил, че вещите изчезнали от вилна постройка край областния град в периода от 15 декември миналата година до 13 януари 2019 година. Сектор „Криминална полиция“ и разследващ полицай продължават работата по случая.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини