9 °C

Доброволците на БЧК в областта са заработили 7000 часа безвъзмезден труд

Изображение 1 от 2

  На 21.02.2019 година Областната организация на БЧК- Кърджали проведe своето годишно отчетно събрание, по време на което беше представена дейността през втората година от мандата на ръководните органи и приети планиращите документи за работата на организацията през 2019 година.

  Гости на събранието бяха зам. председателя на НС на БЧК – проф. Здравко Маринов, зам. областния управител Леман Али, зам.кмета на Община Кърджали-Веселина Тихомирова, директора на РД ПБЗН- комисар Сергей Заимов, директора на РЗИ- д-р Виктор Кирчев, директора на РЦ 112- инж. Елена Паскалева, началника на РУО- Гроздан Колев, партньори, съмишленици и доброволци.

  Председателят на събранието д-р Марин Мухтаров предостави думата на проф. д-р Тодор Черкезов, д.м. да направи въведение към отчетните документи, които бяха представени във видеоформат с участието на всички председатели на общинските организации на БЧК и областния координатор на клубовете на БМЧК.

  Посочено бе, че организацията през 2018 година обединяват 68 дружества с 3 421 членове и достигнатият процент на обхват на членовете на БЧК спрямо населението на областта е вече 2,27 – над средния за структурите в страната. Подчертана бе подкрепата на местната изпълнителна власт, изградените партньорства и кооперирането на ресурси за съвместна дейност и самостоятелни инициативи в общините Ардино, Крумовград, Момчилград , Кърджали и Джебел. Подчертан бе изключителния принос на младите червенокръстци от областта към социално-помощната дейност, оказана на връстници, и проведените десетки фондонабирателни кампании в подкрепа на деца в риск.

  Към настоящия момент доброволците на БЧК в областта са 256, а на БМЧК - 181, отработили през годината близо 7 000 часа безвъзмезден труд. През 2018 година е оказана хранителна подкрепа на 8 819 правоимащи лица от областта на стойност 432 403,03 лева. Дейността на доброволния Екип 254, управлението на социалната услуга „Дом за стари хора“ и „Хоспис Червен кръст“, подкрепата на Община Кърджали и реалния принос, които те имат за решаване на проблемите на възрастните хора от общината и областта, са емблематични за областната организация и опитът им е уникален в системата на националното дружество. Оценката на експертния екип на НС на БЧК, извършил комплексна проверка през 2018 година е отново отлична, и според нея Кърджалийската областна организация „все повече се превръща в подходящ модел за работа в сферата на организационното развитие и определени дейности в социално-помощната сфера“

  Председателят на Областната контролна комисия – Маргарита Пачилова отчете извършените проверки и положителните констатации на комисията. Експертът Пепа Чолакова представи плана за работа на организацията през 2019 година, а главният счетоводител Ани Василева презентира проекто-бюджета за 2019 година.

  Членовете на общото събрание приеха всички отчетни и планиращи документи. Зам. областният управител връчи поздравителен адрес на председателя на областната организация проф. Т. Черкезов, д.м. В изказванията си гостите на събранието благодариха за интересния начин на представяне на материалите, подчертаха ценността на изградените коректни партньорски взаимоотношения на областно ниво и заявиха подкрепата си за червенокръстката организация в полза на нуждаещите се хора.

  Зам. председателят на НС на БЧК , проф. Здравко Маринов изрази своята удовлетвореност от качеството на представените документи и адекватните на местните условия разнообразни дейности на областната организация , които я определят като пример за всички червенокръстки организации в страната.

  Кърджали бг вести

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 23.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Този ден едва ли ще е лек, но вие изпълнени с енергия и ентусиазъм относно делата, с които се занимавате. Запазвате самообладание в трудни ситуации и се опитвате са намерите най-доброто решение за вас и вашите колеги. Околните могат да разчитат на готовността ви да помогнете и да дадете съвет. В личен план имате повод за радост.
  23 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще получите повече информация по интересуващ ви въпрос, което ще благоприятства работата ви по него. Ще се възползвате от нечие благоразположение и то ще има положително въздействие върху вас, най-силно изразено в сферата на финансите или в друга, интересуваща ви област. Все пак бъдете внимателни и не предприемайте нищо, без да сте го обмислили добре.
  23 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Възможно е да почувствате раздразнение от нечие изказване по ваш адрес. Не давайте воля на емоциите си, запазете спокойствие. Деловите ви занимания ще донесат резултати, но на по-късен етап. С младежко дръзновение ще прегърнете една идея и ще се отдадете на реализацията й.
  23 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще ви се отдава да успявате там, където други зациклят. Усърдно ще се заемете с реализацията на идеите си и скоро ще постигнете резултатите, които преследвате. С добро чувство ще се отнесете и към хората, с които работите. Служебни пътувания.
  23 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Гледайте отговорно на задачите си, с много от тях ще си осигурите по-добри финанси. От срещите си ще получите добра перспектива за професионалното си развитие и ще трасирате за дълго пътя си напред. Няма да ви липсва и късмет, но той идва защото сте му помогнали. Обърнете внимание на отношенията в семейството си.
  23 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днес сте сантиментално настроени и е възможно дори да проявявате несвойствената за вас разсеяност. Съсредоточете силата си в едно направление и ще постигнете онова, което желаете. Стараете се да се харесате на околните, но това ви пречи, а и ви създава повече напрежение. Пазете се от настинки и инфекции.
  23 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Задава се подобряване на материалното ви положение, но до тогава не прекалявайте. С повече усилия на работното място ще направите заявка за издигането си. С колегите и партньорите бъдете толерантни. Здравословното ви състояние изисква да сте отговорни към себе си. Някои от вас ще имат придобивки, идващи им като подарък от съдбата.
  23 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Заети сте с много работа днес, но това няма да ви тежи, тъй като виждате раздвижването и добрите перспективи при професионалните ви дела. Работите прецизно и изисквате същото от другите, но не бъдете прекалени педанти - това не би се отразило добре на отношенията ви с колегите. Ще чуете добри новини за ваш близък, които много ще ви зарадват. Изобщо очаква ви хубав ден.
  23 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  В надпревара с времето ще се стремите да свършите повече работа, което в крайна сметка ще се отрази на настроението и здравето ви. Динамиката в професионалния ви живот ще изкара на преден план нови въпроси, по-важни и срочни. Изкушения също няма да липсват, без това да ви ангажира непременно с тях, но като наблюдатели.
  23 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  В спокойна атмосфера ще подреждате приоритетите си и това ще благоприятства реализацията им. Повече време ще отделите и на хората, с които възнамерявате да работите, от опит знаете, че този въпрос не е маловажен за вас. Идеите ви са осъществими и това се споделя от всички, а на вас носи удовлетворение.
  23 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Събития, които значително ще увеличат благосъстоянието ви очакват днес. Постиженията ви в деловата сфера ви помагат да укрепите позициите си и са добра основа за бъдещи смели проекти. Потърсете достатъчно време и за почивка. Напоследък ви се събират доста задачи, които не сте предвиждали.
  23 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще споделите времето си с приятни хора, така, че на всички ви да е приятно и забавно. Не бъдете прекалено резервирани към доброжелателите си, отпуснете се и ги приемете. При някои от вас са възможни стомашни или други неразположения. Вземете мерки преди да са се усложнили нещата.
  23 яну 2020
  Последни новини