14 °C

Доброволците на БЧК в областта са заработили 7000 часа безвъзмезден труд

Изображение 1 от 2

  На 21.02.2019 година Областната организация на БЧК- Кърджали проведe своето годишно отчетно събрание, по време на което беше представена дейността през втората година от мандата на ръководните органи и приети планиращите документи за работата на организацията през 2019 година.

  Гости на събранието бяха зам. председателя на НС на БЧК – проф. Здравко Маринов, зам. областния управител Леман Али, зам.кмета на Община Кърджали-Веселина Тихомирова, директора на РД ПБЗН- комисар Сергей Заимов, директора на РЗИ- д-р Виктор Кирчев, директора на РЦ 112- инж. Елена Паскалева, началника на РУО- Гроздан Колев, партньори, съмишленици и доброволци.

  Председателят на събранието д-р Марин Мухтаров предостави думата на проф. д-р Тодор Черкезов, д.м. да направи въведение към отчетните документи, които бяха представени във видеоформат с участието на всички председатели на общинските организации на БЧК и областния координатор на клубовете на БМЧК.

  Посочено бе, че организацията през 2018 година обединяват 68 дружества с 3 421 членове и достигнатият процент на обхват на членовете на БЧК спрямо населението на областта е вече 2,27 – над средния за структурите в страната. Подчертана бе подкрепата на местната изпълнителна власт, изградените партньорства и кооперирането на ресурси за съвместна дейност и самостоятелни инициативи в общините Ардино, Крумовград, Момчилград , Кърджали и Джебел. Подчертан бе изключителния принос на младите червенокръстци от областта към социално-помощната дейност, оказана на връстници, и проведените десетки фондонабирателни кампании в подкрепа на деца в риск.

  Към настоящия момент доброволците на БЧК в областта са 256, а на БМЧК - 181, отработили през годината близо 7 000 часа безвъзмезден труд. През 2018 година е оказана хранителна подкрепа на 8 819 правоимащи лица от областта на стойност 432 403,03 лева. Дейността на доброволния Екип 254, управлението на социалната услуга „Дом за стари хора“ и „Хоспис Червен кръст“, подкрепата на Община Кърджали и реалния принос, които те имат за решаване на проблемите на възрастните хора от общината и областта, са емблематични за областната организация и опитът им е уникален в системата на националното дружество. Оценката на експертния екип на НС на БЧК, извършил комплексна проверка през 2018 година е отново отлична, и според нея Кърджалийската областна организация „все повече се превръща в подходящ модел за работа в сферата на организационното развитие и определени дейности в социално-помощната сфера“

  Председателят на Областната контролна комисия – Маргарита Пачилова отчете извършените проверки и положителните констатации на комисията. Експертът Пепа Чолакова представи плана за работа на организацията през 2019 година, а главният счетоводител Ани Василева презентира проекто-бюджета за 2019 година.

  Членовете на общото събрание приеха всички отчетни и планиращи документи. Зам. областният управител връчи поздравителен адрес на председателя на областната организация проф. Т. Черкезов, д.м. В изказванията си гостите на събранието благодариха за интересния начин на представяне на материалите, подчертаха ценността на изградените коректни партньорски взаимоотношения на областно ниво и заявиха подкрепата си за червенокръстката организация в полза на нуждаещите се хора.

  Зам. председателят на НС на БЧК , проф. Здравко Маринов изрази своята удовлетвореност от качеството на представените документи и адекватните на местните условия разнообразни дейности на областната организация , които я определят като пример за всички червенокръстки организации в страната.

  Кърджали бг вести

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 12.11.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Динамичното развитие на проблемите ще ви постави в непривична ситуация. Мислете гъвкаво и не залитайте в крайности. С колегите не бива да споделяте всичките си вълнения. Ще предизвикате негативни обрати, от каквито нямате нужда сега. Обърнете внимание на семейството си. Там ще получите топлината, която ви липсва в живота.
  12 ное 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Денят е благоприятен за бизнеса ви, не спирайте да работите, особено, ако договореностите ви са свързани със срокове и конкретни ангажименти. Споделяйте намеренията и чувствата си с човека до вас, това ще ви сближи повече и даде сили да се справите с всичко, без да усещате умората и напрежението.
  12 ное 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Хубав и запомнящ се ден за представителите на знака. Всичко се получава дори по добре, отколкото сте го искали. Има от какво да сте удовлетворени. Чувствате се уверени и щастливи с пътя, който сте избрали. Близките ви много ви помагат в това отношение. Окончателно отпадат неизвестните около предстоящо пътуване в чужбина.
  12 ное 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще бъдете еднакво активни в много посоки, защото сте в добра форма. Деловите представители на знака ще решават административни въпроси, имащи отношение към авторитетни институции. Отношението на другите към вас ще повиши собствената ви увереност и ще повярвате в творческите си и професионални възможности. Възползвайте се от момента.
  12 ное 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Без излишен шум, целенасочено и не без доза самочувствие ще следвате програмата си. Очакванията ви са реални, скоро ще се поздравите с постигнати резултати, подобряващи позициите ви и не на последно място доходите. Привлечени сте от славата и колкото и да съзнавате, че е преходна не спирате да я желаете.
  12 ное 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Успешно ще решите проблем, възпрепятствал досегашните ви отношенията с интимния партньор или друг близък човек. Атмосферата ще стане по-приятна, ако не бъдете толкова припрени в изискванията си. Всеки има нужда от лично пространство, не натрапвайте своето. Стресът от деня компенсирайте в тиха, романтична обстановка вечерта.
  12 ное 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Починете си и оставете настрана всички ангажименти, които могат да бъдат отложени. Притеснявате се излишно относно развитието на професионален въпрос, всичко ще приключи далеч по-лесно и по-скоро. Близък човек ви зарежда с настроение. Въодушевявате се от възможност, която откривате за двама ви.
  12 ное 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Вслушайте се във вътрешния си глас и хоризонтите ще се отворят за вас. Прозорливостта ви ще се окаже полезна – нужна ви е повече свобода и финансова независимост. Здравословен проблем ще продължи да ви създава напрежение и е крайно време да отделите повече от времето си за себе си.
  12 ное 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Възможни са затруднения в общуването, но бързо ще влезнете в общия тон и ще подобрите отношението си към детайлите. С цената на повече усилия ще намерите правилното решение на проблем, който ви притеснява. Настроението и самочувствието ви ще се подобрят от новостите, които предстои да научите.
  12 ное 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Повечето от делата, които движите ще се развиват според очакванията и вложената в тях енергия. Успехите ви ще зависят най-вече от прецизиране на детайлите, в което по-добри от вас няма. Денят не е подходящ за започване на нови професионални задачи, за сметка на това ще бъдете вдъхновени за начало на нова интимна връзка.
  12 ное 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днешният ден ви предлага разнообразни възможности. За онези от вас, за които денят е работен ще има предостатъчно възможности за изява. Не се колебаете да излагате твърдо мнението си и сте готови да понесете последствията от тази си смелост. Имате шанса да възстановите добрите си взаимоотношения с човек, на когото държите. Не го пропускайте.
  12 ное 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Усилията ви често остават неоценени, но не се чувствайте онеправдани, света ви възприема добре. Вярвайте, това, което очаквате ще дойде скоро. Бъдете търпеливи и продължавайте в същия дух. Радостни събития ще подобрят настроението ви и ще ви заредят с позитивна енергия.
  12 ное 2019
  Последни новини