Зам.-областният управител Леман Али даде началото на раздаването на хранителни пакети от БЧК

Изображение 1 от 3

    На 27 ноември 2019 година заместник областният управител Леман Али даде символичен старт на раздаването на индивидуалните хранителни пакети в Кърджалийска област в изпълнение на Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане – план 2018 година, финансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.

    В списъците с правоимащи лица, предоставени от АСП, са включени 8097 бенефициенти от областта, като най-голям е броят на хората от община Кърджали – 2 653 души.

    В областта са разкрити 8 временни пунктове на БЧК, като в четири от тях раздаването започна на 27 ноември – Кърджали, Черноочене, Кирково и Чорбаджийско. В община Ардино раздаването ще започне на 29 ноември 2019 година, а в Крумовград, Момчилград и Джебел- в началото на месец декември.

    Индивидуалните пакети съдържат 32 опаковки от 16 вида трайни хранителни продукти, с общо тегло 24,570 килограма. Пред всеки временен пункт са изнесени видовете и количествата полагащи се на едно лице продукти.

    В периода на раздаването служители, лектори и доброволци на БЧК ще извършват индивидуални и по график - групови консултации по 5 вида съпътстващи хранителната програма мерки.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини