3 °C

БЧК в Кърджали с изнесено обучение за доброволци

В изпълнение на годишната календарно-тематична програма за обучение и квалификация в областната организация на БЧК- Кърджалив периода от 11 до 13 октомври се проведе изнесено обучение на ръководните и доброволчески състави на БЧК под надслов          „ 105 години БЧК- Кърджали – Историята гради бъдещето“ . Обучението бе открито от проф. д-р Тодор Черкезов – председател на областната организация и член на НС на БЧК.

Членове на Областния съвет на БЧК, Областната контролна комисия , председатели и зам. председатели на общинските организации дискутираха процеса на откриване на проблеми и вземане на управленски решения, като важен етап от управлението на организацията. През трите години от своя мандат ръководните органи  надграждат знанията и уменията си, преминавайки последователно нивата на организационната култура с цел осигуряване на устойчивост на развитието на областната и общинските организации на БЧК.Темата бе презентирана от Директора на Секретариата и участващите „проиграха“ някои от колективните методи за вземане на решение, свързано с привличане на нови членове , доброволци и симпатизанти. Обсъдено бе организационното състояние на всяка общинска организация, като етап от областната Система за наблюдение и оценка, и Мерките за успешно провеждане на отчетната кампания в областната организация.

Паралелното обучение за  доброволците от Екип 254 бе проведено от психолога Златка Лапанова. Интерактивно бяха представени видовете  стрес при работа и бедствие и проведени тренинги по първа психологична помощ и психосоциална подкрепа. В обявеното „бедствено положение“ различните групи доброволки успяха да се справят с евакуацията и да осигурят безопасност за своите „семейства“.

Вторият ден от обучителния семинар бе посветен на Съпътстващите Европейската хранителната програма мерки. Организаторът по СМ Радостина Николова представи пред участниците същността на петте вида съпътстващи мерки – план 2018, по които доброволките ще извършват индивидуалните консултации на правоимащите  лица. Обучителят на ОС на БЧК – Маргарита Пенева  презентира темата „  Балансиран режим на хранене и здравословен начин на живот“ и участниците представиха своите здравословни седмични менюта, съобразени с дадените препоръки.

В свободното време участниците в обучителния семинар показаха завидни танцови и певчески умения, забавляваха се с вечерните програми, преминали с активното участие на представители на четвъртото поколение доброволци на БЧК- Кърджали.

Анализът на обратните връзки показа важността на надграждащите обучения за израстването на ръководните състави, за повишаване на мотивацията и капацитета на доброволците на областната организация на БЧК.

Кърджали бг вести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 07.12.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Очаквани известия, свързани с дома, децата, професионални изяви и други интересуващи ви събития ще направят деня ви забързан, но и ползотворен. Общуването с приятелите се отразява обновяващо на духа и настроението, чувствате се спокойни и заредени с добри идеи. Следващите дни ще са интересни и вълнуващи.
07 дек 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Имате нужда от почивка, за да възстановите силите си. Заемете се с нещо, което ви е приятно и не се занимавайте с чужди проблеми. Поспортувайте, за да възвърнете добрата си физическа форма и да повишите тонуса си.
07 дек 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Обзети сте от небивал ентусиазъм. Захващате се с по няколко неща наведнъж. Действайте по-съсредоточено и определете приоритетите си. Финансовото ви състояние напоследък е блестящо, а ако не е съвсем скоро ще стане. Може би днес е денят за големият ви удар.
07 дек 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Изостанали служебни задачи ще ви принудят да потърсите по-добри решения, за да наваксате пропуснатото. Работейки и върху квалификацията си, ще попълвате знанията си с последните новости от сферата на професионалните ви занимания. Това ще ви направи по-категорични по отношение на въпрос, интересуващ и други хора.
07 дек 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Категорично ще отхвърлите всяка намеса в личния си живот. С действията си ще накарате другите да се вслушват в съветите ви и по-малко вие в техните. Имате силно въздействие върху обкръжението си, от вас зависи то да е положително и да ви уважават. Финансовото ви състояние ще се подобри чувствително, но бъдете по-пестеливи.
07 дек 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Добре владеете емоциите си днес и не позволявате нещо подобно да провали изявите ви в определен момент. Имате много добри възможности, от които навреме ще се възползвате. Правите компромис при възникнал спор с близък човек и ще останете доволни от избора си. Не се колебаете излишно относно въпрос, касаещ личния ви живот.
07 дек 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Рутината и инициативността ви ще ви подготвят за промените, които навлизат. Динамиката на събитията ще ви подтикне към нестандартни решения и още по-нестандартни действия. Наред с тях ще осъществите намеренията си и с това ще направите живота си по-добър. В лицето на партньора си имате верен съюзник, не го пренебрегвайте.
07 дек 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Заемате се с очаквани промени. Момента е подходящ за нововъведения. Справяте се много добре със служебните си задължения и съвсем основателно можете да повдигнете въпроса за повишаване на заплатата ви. Старанието и усилията, които полагате, както в професионален, така и в личен план дават резултати.
07 дек 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще чуете добри думи за себе си, а също и за вашите способности. Това ще ви окрили и ще увеличи доходите ви. Няма да ви липсват и публични изяви, което ще утвърди авторитета ви. Бъдете снизходителни към несъществените неща, подминавайте ги с чувство за хумор. Ще получите предложение, което трябва сами да проверите дали е близко до реалността.
07 дек 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не очаквайте прекалено много от предстоящо събитие. Опитайте се да се съсредоточите и върху непосредствен ангажимент и да го завършите успешно. Действате твърде прибързано и припряно при опитите си да спечелите привлекателна за вас личност. Бъдете по-търпеливи и разумни в действията си и съвсем скоро ще успеете.
07 дек 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Погледнете на случващото се, като на добра възможност да обогатите житейския си опит и в никакъв случай не зачерквайте връзки или перспективи. Ако обедините усилията си с подходящ човек, споделящ интересите и намеренията ви, ще постигнете целите си за по-кратък период от време. В семейството не всичко е както на вас ви се иска, но помислете за промени.
07 дек 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Съзнателно ще търсите промяната, очаквайки чрез нея да разнообразите живота си. От друга стара тя ще оказва влияние и върху творческите ви виждания, което неминуемо ще се отрази на работата ви. С организаторски подход ще осъществите мероприятие, среща или изява, за които ще се говори. Работата ви в интелектуалната сфера също ще носи желаните резултати.
07 дек 2019
Последни новини