16 °C

ОС на БЧК отчете:При нас членуват 3610 доброволци

На 20 февруари 2020 година в конферентната зала на МБАЛ „Д-р Атанас  Дафовски“ най-голямата неправителствена организация - областната организация на БЧК - Кърджали проведе своето годишно отчетно събрание. Гости на събранието бяха инж. Стойчо Стойчев- зам. председател на НС на БЧК, Митко Филипов – директор на БЧК- Ямбол, зам. областния управител –Севда Камбурова, ръководителите на РУО,РЦ-112,РЗИ,РДСП, ЦСМП , ОДК и представител на РД „ПБЗН“.

Председателят на областната организация и член на НС на БЧК -проф. д-р Тодор Черкезов представи сложната външна среда, която оказва влияние върху работата на членовете и доброволците в областта. Отчетният доклад на ОС на БЧК бе представен в интересен видеоформат и даде точна и емоционална представа за свършеното през 2019 година. Организацията изпраща своя 105 –годишен юбилей с ръст в количествено и качествено отношение. В нея членуват 3610 доброволци на БЧК и 226 членове-доброволци на БМЧК, с процент на обхват спрямо населението от 2,36%, над средния за страната. Ръст бележат и всички общински структури, като най-висок е процента в Момчилград и Ардино. Бе отчетено, че успешното управление на социалната услуга „ Дом за стари хора“ , „ Хоспис Червен кръст“, дейността на Екип 254 и младите червенокръстци от 10 клубове на БМЧК в областта са уникални в системата на националното дружество. Техните над 220 инициативи в сферата на социално-помощната и здравно –просветна дейност водят до нарастване на интереса към  доброволчеството. Доброволците на БЧК са дарили  3 658 часове безвъзмезден труд, а младите им последователи 4 933 часове, за да подкрепят общо 9 113 души , в това число 407 деца в риск . Финансовата стойност на тази подкрепа се равнява на близо 940 хил. лева. Информационните кампании , свързани със здравословен режим на хранене и живот,първа долекарска помощ, първа психологична помощ,  превенции на ХИВ/СПИН и болести , предавани по полов път са достигнали до 7156 души, а други  5 761 възрастни хора .са получили консултации по Съпътстващи хранителната програма мерки. Показани бяха десетки иновативни дейности, проведени във всички общински организации на БЧК.

Отчетено бе, че организацията  се ползва с доверието и подкрепата на Община Кърджали и всички общини в областта , на кметовете на малките населени места, на всички партньори на областно ниво и продължава да привлича дарители и съмишленици за инициативите си в помощ на нуждаещите се от подкрепа наши съграждани. Отличаването на организацията с Почетен знак „ Герб на Община Кърджали“- златен  и на нейния директор от НС на БЧК е обществената оценка за  дейността на организацията през 2019 година.

Председателят на Областната контролна комисия - Маргарита Пачилова подчерта стриктното спазване на финансовата дисциплина и  запазената стабилност на организацията чрез въвеждането на допълнителни контролни механизми за ограничаване на рисковете.

В изказванията си гостите и партньорите подчертаха значимостта на извършената социално-помощната дейност от червенокръстката организация, нейните членове и доброволци , отбелязаха отличната организация на събранието и иновативния начин на представяне на отчетните материали. Зам. председателят на НС на БЧК определи работата на организацията като впечатляваща и нареждаща я сред водещите в страната.

Планиращите документи също бяха представени във видеоформати от  експерта Пепа Чолакова и главния счетоводител Ани Василева.

Членовете на Общото събрание приеха отчетните материали , Плана за работа и проекта за бюджет за 2020 година.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 04.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Промени на работното място, за някои свързани със смяна на екип или нови отговорности. Съществуващите затруднения няма да ви откажат и ще продължите да работите, изяснявайки перспективите пред себе си. Настроението ви ще се подобри в следобедните часове, научавайки нещо важно за делата си.
04 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Финансовото ви състояние започва постепенно да се стабилизира, което ще повиши самочувствието ви и ще ви направи по-дръзки. Проявете добротата си и дайте своя дял за подпомагане на нуждаещи се. Красота има навсякъде, стига да я виждат очите ни. Вечерта споделете с приятели, но не прекалявайте с алкохола.
04 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не сте застраховани от здравословни проблеми, предвид усилената си работа и стрес. Вземете мерки и не гледайте песимистично на създалата се ситуация. Всичко е поправимо, когато имате желание за действие и не гу-бите присъствие на духа. Тревогите ви може да са прово-кирани и от активната ви позиция по проблеми, засягащи власт имащите.
04 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Осланяйте се на потенциала и уменията, които притежавате при договаряне на условия с работодатели и партньори. Можете да постигнете напредък за това бъдете решителни. Пътуване зад граница ще ви натовари с ангажиментите си по неговата организация, но пък ще ви достави удоволствие и нови познанства. Някои ще изпитват здравословни неразположения.
04 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Денят се очертава като много забавен и приятен. Днес сте в стихията си. Пленявате околните със слънчево настроение и духовити забележки. Изключително контактни сте и привличате вниманието дори на непознати хора. Имате нужда от развлечения, така че не пропускайте нито една възможност за вечерта. Наслаждавайте се на почивката си.
04 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Разпилени сте и се захващате с много неща наведнъж. Определете най-важното за вас и се концентрирайте върху него. Изгледите ви за успех са повече от добри, просто трябва да положите малко целенасочени усилия и да не се отказвате.
04 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ще ви занимават различни въпроси, но с приоритет ще бъдат бизнес-проектите ви. Творческите ориентираните от вас ще се насладят на общуването си с хора, близки по дух и усещане. За всички ви е важно да сте коректни във взаимоотношенията си и в тази връзка ще изясните максимално позициите си по отношение на обща работа.
04 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С правилния си избор днес може да си осигурите финансова независимост и душевен комфорт. Разочарования също са възможни и то по линия на взаимоотношения и разминаване с очакванията ви. В семейна среда ще се чувствате по-спокойни и защитени от чужди и враждебни намеси. Пазете се от измами.
04 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Статуквото в момента изглежда напълно ви устройва. Не губете време да се чудите как да угодите на някого. Направете най-доброто за себе си и се наслаждавайте на резултата. Ще се изненадате, когато видите сияещото от благодарност лице на любимия човек. Няма за какво да се тревожите.
04 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
С настроение ще свършите задачи, които отлагате от доста време. С вярно решение и прагматичен подход ще се отнесете към възникващите проблеми, както на работното място, така и в къщи. Интимният ви партньор ще ви изненада приятно. На внимание и обич ще се радвате и от любимите си хора.
04 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес ви води силното ви желание да постигнете нещо конкретно. Истината е, че не си давате сметка какво точно сте в състояние да свършите, и какво не. Имайте повече търпение, когато става дума за работа с други хора. В личен план ще се радвате на приятни моменти с човека, на когото държите.
04 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Очертаващото се пътуване ще ви създаде приятни емоции. Ще получите покана от някой за общ бизнес. Работете за постигането на целите си, като задълбочавате контактите си, но не ви съветвам да участвате в съдружия. Силната ви индивидуалност ще влезе в конфликт с нечии интереси.
04 мар 2021
Последни новини