17 °C

ОС на БЧК отчете:При нас членуват 3610 доброволци

На 20 февруари 2020 година в конферентната зала на МБАЛ „Д-р Атанас  Дафовски“ най-голямата неправителствена организация - областната организация на БЧК - Кърджали проведе своето годишно отчетно събрание. Гости на събранието бяха инж. Стойчо Стойчев- зам. председател на НС на БЧК, Митко Филипов – директор на БЧК- Ямбол, зам. областния управител –Севда Камбурова, ръководителите на РУО,РЦ-112,РЗИ,РДСП, ЦСМП , ОДК и представител на РД „ПБЗН“.

Председателят на областната организация и член на НС на БЧК -проф. д-р Тодор Черкезов представи сложната външна среда, която оказва влияние върху работата на членовете и доброволците в областта. Отчетният доклад на ОС на БЧК бе представен в интересен видеоформат и даде точна и емоционална представа за свършеното през 2019 година. Организацията изпраща своя 105 –годишен юбилей с ръст в количествено и качествено отношение. В нея членуват 3610 доброволци на БЧК и 226 членове-доброволци на БМЧК, с процент на обхват спрямо населението от 2,36%, над средния за страната. Ръст бележат и всички общински структури, като най-висок е процента в Момчилград и Ардино. Бе отчетено, че успешното управление на социалната услуга „ Дом за стари хора“ , „ Хоспис Червен кръст“, дейността на Екип 254 и младите червенокръстци от 10 клубове на БМЧК в областта са уникални в системата на националното дружество. Техните над 220 инициативи в сферата на социално-помощната и здравно –просветна дейност водят до нарастване на интереса към  доброволчеството. Доброволците на БЧК са дарили  3 658 часове безвъзмезден труд, а младите им последователи 4 933 часове, за да подкрепят общо 9 113 души , в това число 407 деца в риск . Финансовата стойност на тази подкрепа се равнява на близо 940 хил. лева. Информационните кампании , свързани със здравословен режим на хранене и живот,първа долекарска помощ, първа психологична помощ,  превенции на ХИВ/СПИН и болести , предавани по полов път са достигнали до 7156 души, а други  5 761 възрастни хора .са получили консултации по Съпътстващи хранителната програма мерки. Показани бяха десетки иновативни дейности, проведени във всички общински организации на БЧК.

Отчетено бе, че организацията  се ползва с доверието и подкрепата на Община Кърджали и всички общини в областта , на кметовете на малките населени места, на всички партньори на областно ниво и продължава да привлича дарители и съмишленици за инициативите си в помощ на нуждаещите се от подкрепа наши съграждани. Отличаването на организацията с Почетен знак „ Герб на Община Кърджали“- златен  и на нейния директор от НС на БЧК е обществената оценка за  дейността на организацията през 2019 година.

Председателят на Областната контролна комисия - Маргарита Пачилова подчерта стриктното спазване на финансовата дисциплина и  запазената стабилност на организацията чрез въвеждането на допълнителни контролни механизми за ограничаване на рисковете.

В изказванията си гостите и партньорите подчертаха значимостта на извършената социално-помощната дейност от червенокръстката организация, нейните членове и доброволци , отбелязаха отличната организация на събранието и иновативния начин на представяне на отчетните материали. Зам. председателят на НС на БЧК определи работата на организацията като впечатляваща и нареждаща я сред водещите в страната.

Планиращите документи също бяха представени във видеоформати от  експерта Пепа Чолакова и главния счетоводител Ани Василева.

Членовете на Общото събрание приеха отчетните материали , Плана за работа и проекта за бюджет за 2020 година.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 20.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Снабдете се с повече информация, отнасяща се до професионалните ви проекти. Амбициите ви са осъществими, но трябва повече работа. Отлагайки нещата, няма да постигнете напредък, за това съчетайте усилията си с човек от обкръжението ви. Увереността, с която печелите доверие ви помага да сте в крак с новостите.
20 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви ще е много днес, затова бъдете пределно концентрирани. Опитайте са да свършите всичко, което се изисква от вас. Възможно е околните да ви занимават със странични проблеми, но не позволявайте това да се случи. Нямате основания да се съмнявате в искреността на свой близък.
20 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Пристъпвате към осъществяването на свой проект, върху който работите от доста време. С изявите си ще впечатлите хора, които бихте желали да имате за партньори. Ще последват препоръки и добри предложения. Не си губете времето с човек, имащ други предпочитания. Ако трябва да правите компромиси, не се колебайте.
20 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Не прекалявайте с пазаруването днес, тъй като финансовото ви състояние не е завидно. Помислете за отношението си към околните, дали това е най-доброто, на което сте способни. Опитайте се да приемете неприятни новини хладнокръвно, без излишни емоции.
20 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате много добър късмет днес и ще получавате потвърждение за това на всяка крачка. Денят е подходящ за рисковани авантюристични начинания, като ако не спечелите много, то е сигурно че няма и да загубите, а изживяванията които ви предстоят наистина си заслужават опита. Доброто ви настроение се отразява много благотворно на атмосферата у дома.
20 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Днес ще бъде добър ден за вас, особено по отношение на личния ви живот. Приятната новина, която ще чуете, ще ви накара да летите от радост. Очакват ви хармонични отношение с вашия любим човек. Пожелайте си тези хубави моменти да не ви напускат никога. Работата ще ви се стори досадна, но ще се справяте без усилия.
20 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Обичани сте и днес отново ще получите потвърждение за любовта на човека, с когото споделяте общи интереси и други вълнения. Работещите с документи и пари да повишат вниманието си, всяка разсеяност би им струвала скъпо. Предложения, свързани с бъдещи реализации ще ви накарат да предприемете и съответните действия.
20 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Пред вас се разкриват перспективи, които ви помагат с лекота да постигате целите си. Умеете да говорите убедително и това ви прави предпочитани и интересни, а също и успешни. Не пренебрегвайте мнението на колегите си, в даден момент ще ви бъде полезно и ще ви подтикне към действия.
20 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В повече работа ще премине деня ви. Срочни ангажименти и семейни задачи ще ви подтикнат да потърсите и друга възможност за справяне с проблемите си. Но, ако в нечие присъствие откриете дразнител, не бързайте да късате мостовете. Овладените емоции са по-добър съветник от желанието да си кажете всичко, което ви притеснява.
20 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Приятна личност ще ви напомни отминали събития, от които сте запазили добри спомени и чувства. Няма да ви бъде трудно да осъзнаете пропуските си и да ги наваксате. Внимателно подбирайте храната си, имате нужда да разнообразите менюто си. Повече предпочитайте плодове и зеленчуци и по-малко на месо с мазнини.
20 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
И днес ще продължи успешният ви ход напред. Ако трябва отложете някои свои ангажименти и отделете повече време за близък, който се нуждае от съдействието ви. Помощта ви ще бъде полезна и навременна. Някои от вас ще пътуват по служебни дела. Бъдете внимателни при шофиране и не предприемайте рисковани изпреварвания.
20 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Успявате да разнообразите деня си, пък било то и по нетрадиционен начин. Малка промяна в плановете няма да ви навреди кой знае колко, дори напротив. Това ще ви открие неподозирани хоризонти и перспективи. Хората около вас се възхищават на активността ви и способността да поемате отговорности.
20 окт 2020
Последни новини