ОС на БЧК отчете:При нас членуват 3610 доброволци

На 20 февруари 2020 година в конферентната зала на МБАЛ „Д-р Атанас  Дафовски“ най-голямата неправителствена организация - областната организация на БЧК - Кърджали проведе своето годишно отчетно събрание. Гости на събранието бяха инж. Стойчо Стойчев- зам. председател на НС на БЧК, Митко Филипов – директор на БЧК- Ямбол, зам. областния управител –Севда Камбурова, ръководителите на РУО,РЦ-112,РЗИ,РДСП, ЦСМП , ОДК и представител на РД „ПБЗН“.

Председателят на областната организация и член на НС на БЧК -проф. д-р Тодор Черкезов представи сложната външна среда, която оказва влияние върху работата на членовете и доброволците в областта. Отчетният доклад на ОС на БЧК бе представен в интересен видеоформат и даде точна и емоционална представа за свършеното през 2019 година. Организацията изпраща своя 105 –годишен юбилей с ръст в количествено и качествено отношение. В нея членуват 3610 доброволци на БЧК и 226 членове-доброволци на БМЧК, с процент на обхват спрямо населението от 2,36%, над средния за страната. Ръст бележат и всички общински структури, като най-висок е процента в Момчилград и Ардино. Бе отчетено, че успешното управление на социалната услуга „ Дом за стари хора“ , „ Хоспис Червен кръст“, дейността на Екип 254 и младите червенокръстци от 10 клубове на БМЧК в областта са уникални в системата на националното дружество. Техните над 220 инициативи в сферата на социално-помощната и здравно –просветна дейност водят до нарастване на интереса към  доброволчеството. Доброволците на БЧК са дарили  3 658 часове безвъзмезден труд, а младите им последователи 4 933 часове, за да подкрепят общо 9 113 души , в това число 407 деца в риск . Финансовата стойност на тази подкрепа се равнява на близо 940 хил. лева. Информационните кампании , свързани със здравословен режим на хранене и живот,първа долекарска помощ, първа психологична помощ,  превенции на ХИВ/СПИН и болести , предавани по полов път са достигнали до 7156 души, а други  5 761 възрастни хора .са получили консултации по Съпътстващи хранителната програма мерки. Показани бяха десетки иновативни дейности, проведени във всички общински организации на БЧК.

Отчетено бе, че организацията  се ползва с доверието и подкрепата на Община Кърджали и всички общини в областта , на кметовете на малките населени места, на всички партньори на областно ниво и продължава да привлича дарители и съмишленици за инициативите си в помощ на нуждаещите се от подкрепа наши съграждани. Отличаването на организацията с Почетен знак „ Герб на Община Кърджали“- златен  и на нейния директор от НС на БЧК е обществената оценка за  дейността на организацията през 2019 година.

Председателят на Областната контролна комисия - Маргарита Пачилова подчерта стриктното спазване на финансовата дисциплина и  запазената стабилност на организацията чрез въвеждането на допълнителни контролни механизми за ограничаване на рисковете.

В изказванията си гостите и партньорите подчертаха значимостта на извършената социално-помощната дейност от червенокръстката организация, нейните членове и доброволци , отбелязаха отличната организация на събранието и иновативния начин на представяне на отчетните материали. Зам. председателят на НС на БЧК определи работата на организацията като впечатляваща и нареждаща я сред водещите в страната.

Планиращите документи също бяха представени във видеоформати от  експерта Пепа Чолакова и главния счетоводител Ани Василева.

Членовете на Общото събрание приеха отчетните материали , Плана за работа и проекта за бюджет за 2020 година.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 04.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Имате енергията да направите всичко, което пожелаете сега. Това си личи от далече, но не пренебрегвайте желанията на близките си. Бъдете по-толерантни към тях, дори и да се двоумите, опитайте. Ще подобрите отношенията си, щом точно и ясно изразявате мислите и намеренията си.
04 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Творческите ви сили са в подем. Имате интересни идеи, които не трябва да оставяте без по-нататъшно развитие. В личен план около вас назряват вълнуващи събития, които ще се отразят благоприятно на атмосферата в семейството ви. Оградени сте с вниманието на хората, които обичате и това ви прави бодри и енергични.
04 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате основания да бъдете доволни от себе си. Към съпътстващите дреболии, които претендират за важност се отнасяйте по-спокойно за да не ви изнервят излишно. По-често ще се радвате на добри поводи, благодарение на старанието си. Тази тенденция ще се задълбочи, правейки делата ви перспективни.
04 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ще постигнете изпълнението на свое желание, стига то да е в полза на вас самите. В последно време пилеете много сили и средства в угода на другите, като забравяте за собствените си нужди. Постоянството ви в една връзка ще обърне нещата във ваша полза. Идеите ви ще се популяризират, защото са добри и имат отношение към добруването на повече хора.
04 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
В отлична форма сте и успявате да се справите в необходимите срокове. Ваш близък ще ви изненада със свое решение, но по-добре ще е да обмислите реакцията си, за да не го засегнете. В личен план сте късметлии. Оказва се, че притесненията ви са били напълно неоснователни.
04 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Увереността в собствените ви действия може да ви изиграе лоша шега днес. Не се дистанцирайте от околните, с нищо не ги превъзхождате, освен с високото си самочувствие. Във ваша полза е да се приземите по-скоро. Семейството ви очаква повече внимание, предвид предстоящо семейно мероприятие.
04 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Семейна хармония сред приятна атмосфера ще цари в дома ви днес. Настроени сте добронамерено към всички и това до голяма степен ще запази семейния уют. Ще прекарате приятно, ако поканите приятели на обяд или вечеря и ги изненадате със свой специалитет.
04 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Предстои ви плодотворен период в личен план. Без трудности ще реализирате стремежите си и денят ще изобилства от радостни поводи. Професионалните ви ангажименти ви отнемат много време и може би умората ще ви досажда.
04 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Заемайки се с неотложните си задачи, ще си осигурите време и за дома. Подготовката за предстоящо пътуване е в ход, но някои вече пътуват. За други от вас денят се свързва с нова интимна връзка или делово съдружие. Разумно изразходвайте енергията си, не се претоварвайте с нищо.
04 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не създавайте излишно напрежение с притесненията си, част от които ще се окажат по-маловажни, отколкото ги мислите. Истина е, че многото задължения ви уморяват и това се отразява на психическото ви и физическо здраве. Оставете настрана задачите, които могат да бъдат отложени и помислете за почивката си.
04 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Особено важно за вас е да се осланяте на разума си, а не на чувствата. Ако успеете да овладеете емоциите си, само ще спечелите. Пречки от различен характер ще ви стимулират да потърсите и други възможности за реализация. Добре ще е да помислите за промяна на хранителния си режим и да наблегнете на повече движение.
04 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Избягвайте натоварващите съзнанието дейности, а се заемете с нещо приятно и релаксиращо. Любимият човек ще ви обгражда с внимание и обич. Споделете деня си с него и се наслаждавайте на онова, което имате. Духовното ви израстване е очевидно и заслугата за това е изцяло ваша. Давайте повече и не мислете, че нямате. Ще имате.
04 юли 2020
Последни новини