Предизвикателствата на съвременната журналистика обсъдиха настоящи и бъдещи журналисти

    Среща-семинар на тема „Предизвикателствата пред съвременната журналистика” събра снощи в ОДК журналисти и ученици от клубове по журналистика в областния град. Семинарът бе открит от Валентина Иванова, председател на дружеството „Приятели на САЩ“, и Веселина Тихомирова, зам.-кмет на община Кърджали, която подчерта, че предизвикателствата в съвременния свят за всички са изключително много, а още повече са те за хората работещи в медиите. Тихомирова благодари на организаторите на Месеца на Америка в Кърджали и лично на Валентина Иванова като двигател той да се случа за девета поредна година. Обърна се и към представителите на медиите в залата и сподели, че община Кърджали работи добре с тях.

    Семинарът бе открит с презентация на тема „Живот в Американски вестник” на културното аташе на Посолството на САЩ у нас Матю Хюгенгрюбер. 10 години от професионалната кариера на Хюгенгрюбер са свързани с работа в печатно издание в САЩ и това бе възможност той да представи различни аспекти от дейността на американския журналист.

    В рамките на срещата-семинар бе осъществена скайп връзка с Маргарита Асенова от Вашингтон. Професионалната си кариера на журналист тя започва от кърджалийският вестник „Нов живот”,  а днес работи като директор на програмата за Балканите, Кавказ и Централна Азия във фондация „Джеймстаун“. Тя е и асоцииран изследовател в Центъра за европейски политически анализи и сътрудник на изданието Юроейша дейли монитор. Асенова акцентира върху темата за свободата на медиите в САЩ и същевременно направи паралел между начина на правене на журналистика в САЩ и България.

    Участниците в срещата-семинар имаха възможност да се запознаят и 73-годишната история на Общинско радио Кърджали, представена от главния редактор на медията Мария Каменова, както и да чуят лекцията на педагогическия съветник Нешка Шопова в Средно училище „П.Р.Славейков” засягаща темата за фалшивите новини.

    Завършекът на форума бе за Димитър Сотиров – докторант във Факултета по журналистика и масова комуникация към Софийския университет „Свети Климент Охридски”.



    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини