Наградиха победителите в конкурса за превод от английски език в рамките на Месеца на Америка

Изображение 1 от 2

    95 ученици от общините Кърджали Ардино и Крумовград участваха в конкурса за превод от английски език в рамките на Месеца на Америка. Победителите са Ивайла Ставрева – 12клас от ЕГ”Христо Ботев”, Дилян Муканов – 11клас от СУ”Петко Р. Славейков” и при десетокласниците отличието бе за Валентина Дикова от ЕГ”Христо Ботев”. Журито оценяващо преводите бе оглавено от Анжела Родел изпълнителен директор на Комисия „Фублбрайт”. Наградите в конкурса организиран от Дружеството „Приятели на САЩ” бяха връчени от зам.-посланика на САЩ Андрия Рене Брулет-Родригес и кмета на Кърджали инж.Хасан Азис.

    „Месецът на Америка е фантастична инициатива, Кърджали е първият град подел такава инициатива и сега много градове в България следват вашия пример и искат да поемат по същия път”, посочи дипломатът.

    „За годините, в които съществува Сдружението и тези, в които работим съвместно, стана ясно, че двустранните отношения не са само между правителства и столици. Младите хора, които са били в САЩ или такива, които все още реализират проекти тав са истинските двустранни отношения”, заяви кметът на Кърджали инж.Хасан Азис.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини