Човек на американските тайни служби с лекция пред млади кърджалийци

Кристофър Макинтайър, представител на U.S. Secret Service /Тайните служби на САЩ/, ще открие на 8 февруари 2023 година тринадесетото издание на „Февруари – Месец на Америка в Кърджали“. Американецът ще изнесе лекция пред млади хора какво представлява организацията и ще разкаже интересни истории от своята работа.

Началото е в 10 часа в залата на Бизнесинкубатора.

Българо-американският форум традиционно се организира от Дружество «Приятели на САЩ», Клубът на американските възпитаници /US-Kardzhali Alumni Club/ със съдействието на Посолството на САЩ и Община Кърджали. През 2023 г. той преминава под знака на 120-тата годишнина от началото на дипломатическите отношения между България и САЩ.

Следващата проява е програмата за най-малките „В приказния свят на джаза на китариста Димитър Русев от Хасково, която ще се проведе на 15 февруари в Детска градина «Баба Тонка» в Кърджали.

Музикантът Димитър Русев е основател и организатор на Хасково джаз фест от 30 години. Почетен гражданин на Хасково.

В предишни издания на Месеца на Америка са участвали президентът на Атлантическия клуб и бивш външен министър Соломон Паси, президентът на АЛДЕ Илхан Кючюк, бившият генерален консул в Чикаго Иван Сотиров, американският баскетболист Джими Хънт, джаз певицата Джанис Харингтън и китаристът Дилън Вон, директорът на БТА Максим Минчев, Васко Кръпката, арх. Димитър Андрейчин и др.

Валентина Иванова

Председател на дружество "Приятели на САЩ"

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Случаен виц

Последни новини