Пласьор на цигари без бандерол спипаха в Айрово

9980 къса цигари без акцизен бандерол са били открити и иззети от служители на РУ-Кърджали вчера в хода на специализирана операция за опазване на обществения ред в малките населени места и противодействие на разпространението на акцизни стоки без бандерол. 489 кутии полицаите намерили при извършено претърсване в дом, обитаван от 33-годишен, в село Айрово. Акцизните стоки са иззети и са на съхранение в РУ-Кърджали, а притежателят им е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Образувано е досъдебно производство по чл.234, ал.1 от Наказателния кодекс и работата продължава разследващ полицай. В хода на същата операция при проверка на лек автомобил „Опел“, управляван от 32-годишен, били намерени 200 къса цигари без акцизен бандерол, които са иззети и са на съхранение в РУ-Кърджали. На водача е съставен акт по Закона за акцизите и данъчните складове.

Проверка за изготвени неистински документи е започнала в сектор „Противодействие на икономическата престъпност“. Полицаите проверяват трудови договори и заповеди за прекратяването им на три лица, изготвени от длъжностно лице във фирма. Документите били използвани за получаване на обезщетения за безработица. Работата по изясняването на случая продължава.

Проверка за извършени неправомерни плащания през кредитна карта на мъж, живеещ в Кърджали, се извършва в сектор „ПИП“. По данни на тъжителя са били платени резервации без негово съгласие на обща стойност 1364 евро. Работата по документирането на случая продължава.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини