Кметът с мандат да предостави терен за спортна зала в центъра на Кърджали

Кметът на Община Кърджали инж. Хасан Азис получи мандат от Общинския съвет да преговаря с областния управител Никола Чанев и да му предложи общински имот за бъдеща многофункционална спортна зала в центъра на града. Предложението бе направено на днешната сесия на местния парламент от председателя на групата на БСП Милко Багдасаров. Багдасаров поиска от своите колеги да възложат на градоначалника мисията на изразител на желанието залата да бъде част от центъра на града.

Съветниците, включително и тези от ГЕРБ единодушно подкрепиха предложението на Багдасаров. То бе подкрепено и от ръководителя на Обществения съвет към Общинския съвет Милан Миланов. Миланов е направил писмена докладна до областният управител Никола Чанев с предложението на Обществения съвет, проектът на залата да бъде не за 1000, а за 3000 седящи зрители. С Багдасаров бяха единодушни, че двете предложения се допълват.

Кметът на Кърджали инж.Хасан Азис заяви за Радио Кърджали,че е готов да предостави 20 дка общински терен за новата многофункционална спортна зала в чертите на парк "Арпезос".Там общината притежава 600 дка,които могат да се използват и да се реализира проекта за зала във всичките му етапи.Градоначалникът ще запознае с идеята си областния управител Никола Чанев.Кметът вече е говорил със спортния министър Красен Кралев,че общината има подходящи терени в централната част,които е готова да отстъпи.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини