Опозицията в Кърджали ще гласува против увеличението на данъци и такси на предстоящата сесия

Опозицията в Кърджали ще гласува против увеличението на местните данъци и такси предлагано от администрацията на кмета инж.Хасан Азис. Намеренията бяха обявени от лидерите на групите съветници на ГЕРБ, БСП и ДСБ.

Кърджали е на път да задмине София по данъчни тежести, коментира председателят на групата съветници на ПП ГЕРБ Огнян Иванов. „Не е нормално, когато си на дъното на всички класации по жизнен стандарт и доходи, да си начело по ръст на налозите. В това няма  икономическа логика, да не говорим за морал.  Това е финансов геноцид спрямо населението на Кърджали, което крачи по тъмни улици с разбити тротоари, хапят го бездомни кучета и плаща скъпо и прескъпо, за да шофира по пътища, наподобяващи лунен пейзаж, категоричен е Иванов. Според него, увеличаването на данъците се прави само и единствено с цел запушване на дупките в бюджета и няма никакво отношение към качеството на услугите и поддръжката на инфраструктурата.В потвърждение на думите си, съветникът сравнява размера на местните данъци в София и Кърджали, които видимо са приравнени, за разлика от качеството на живот.

Огнян Иванов приведе статистически данни според,  които е видно,че при готвените промени данък сгради в Кърджали ще стане по-висок от този в София. В Кърджали по-висок е и данъкът на масовите автомобили, които не са с голяма мощност.

 И миналата година и сега сме против, категоричен бе Георги Кючуков, общински лидер на БСП. Той подчерта че жителите на Кърджали са най-потърпевши от финансовата криза и сега отново се товарят с данъци. Кючуков  отбеляза, че независимо от планове за оздравяване, дълговете на общината продължават да растат и увеличаването на данъчната тежест няма да спре процесът.

 Редно е при ниски доходи да има ниски данъци, каза Радослав Милев от ДСБ. Той също посочи, че няма да подкрепи увеличението на данъци и такси, искано от кмета Хасан Азис. Въпреки , че от няколко месеца общината събира по- високи налози, нито улиците са станали по добри,нито осветлението,подчерта Милев.Той отбеляза, че с проведеното обществено обсъждане общината се е презастраховала пред обществеността на Кърджали. Милев изрази увереност , че Административния съд ще отмени гласуваните от съветниците на ДПС по- високи данъци и такси.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини