Свикват сесия за избор на временен кмет на Мост, очаква се отстранения Лятиф Расим да бъде избран

Председателят на Общинският съвет Раиф Мустафа свиква заседание на местния парламент в Кърджали на 28 декември с една единствена точка: избор на временен кмет на с.Мост. Досегашният селски първенец Лятиф Расим бе отстранен от поста с решение № 396 на Общинската избирателна комисия. Решението е взето единодушно от комисията след констатирано нарушение на Закона за местното самоуправление и местната администрация и не подлежи на протестиране пред Административния съд. Лятиф Расим в разрез със закона е бил участник в ръководен орган на дружество с ограничена отговорност. Той е бил редовно упълномощен от своя баща.

Председателката на Общинската избирателна комисия Антоанета Юрукова е сезирала Централната избирателна комисия. Изпратена е преписката по случая. По канален ред ЦИК ще сезира президента Румен Радев,който трябва да насрочи частични местни избори.

Общинският съветник от БСП Божидар Стоянов по,чийто сигнал бе отстранен Лятиф Расим, смята,че на сесията за временен кмет ще бъде отново определен досегашния селски първенец. Такава е практиката до сега на мнозинството в местния парламент. Божидар Стоянов определи подобно поведение,като неморално.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини