Цветя и поклонение пред паметта на поета Наджи Ферхадов

С молитва и поднасяне на цветя на гроба на големия поет, журналист и преводач от Ардино Наджи Ферхадов, ръководството на община Ардино, начело с кмета Ресми Мурад и председателя на общинския съвет Сезгин Байрям почетоха паметта му в градското гробище. Днес, 26 март 2018 г., се навършват пет години от кончината на талантливия поет.

Кметът Ресми Мурад заяви, че в лицето на Наджи Ферхадов Ардино е загубил един голям творец, голяма личност. „Пет години след кончината на големия творец Наджи Ферхадов, нека да отдадем почит към светлата му памет. С живота и творчеството си заслужи признанието на всички. Той винаги ще остане сред най-видните ардински личности, които прославиха общината. Покланяме се пред паметта му и заявяваме, че творческото му дело никога няма да бъде забравено!” - каза още Ресми Мурад.

Наджи Ферхадов е роден на 10 март 1940 година в Дядовци. Автор е на 10 книги на български и турски език. Ардино и Родопите винаги са били част от творчеството и живота му и за него винаги са били източник на духовни сили и вдъхновение.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини