Кмет и мюфтия обсъждат ремонта на джамии в Ардинско

Добрият морал, благородството, справедливостта и хумаността, споделиха на общо кафе кметът на община Ардино Ресми Мурад и районният мюфтия Бейхан Мехмед. След традиционната петъчна молитва в градската джамия, духовният водач прие поканата на кмета Ресми Мурад да изпият кафе в кабината му. Заедно с тях бяха още председателят на общинския съвет Сезгин Байрям, секретарят на общината инж. Кемал Алиев, зам.-районният мюфтия Ерхан Реджеб и имаминът на Ардинската джамия Орхан Якуб.

„Вие кметовете на общините от областта сте много близки до хората. В региона има 407 джамии и месчиди, чието поддържане е много трудно.Винаги съдействате и работим заедно за решаването на проблемите на мюсюлманските домове. Благодаря Ви от сърце“, заяви районният мюфтия Бейхан Мехмед. Той

Ресми Мурад пожела на Районния мюфтия все така да работят и взаимно да си помагат. Той припомни, че със средства от Дирекция „Вероизповедания“ са извършени неотложни реставрационни дейности на джамиите в Млечино, Долно Прахово и кв. „Диамандово“ към Бял извор.

„Всяка година със средства от общината и помощи от Дирекция „Вероизповедания“ се стремим да ремонтираме две или три джамии на територията на общината. Моралния пример за нас е много важен“, заяви Ресми Мурад. Той дари на Бейхан Мехмед пластика на Дяволския мост и го покани отново да гостуват в Ардино.

Това съобщиха от Общинска администрация-Ардино.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини