Ротари клуб-Момчилград:Да обичаш те прави значим!

    Средства за абитуриенти в нужда,събраха ротарианци на благотворителен бал снощи.Бяха разпродадени над 400 билета  за томбола,стойността от които е предназначена да се подпомогнат млади хора,които са затруднени да  се подготвят за абитуриентската си вечер.Някои от присъстващите ротарианци закупиха по двадесет билета,участвайки безкористно в инициативата.

    Освен томболата имаше и изложба на художниците Камбер Камбер и Петър Запрянов.Част от стойността на картините също бе за абитуриенти в нужда.

      Да обичаш те прави значим,каза по този повод президентът на Ротари клуб-Момчилград Красимир Буюклиев.Балът бе част от проявите по честването на петнадесетгодишнина от чартирането на клуба.Негов спонсор е Ротари клуб –Кърджали.Гости бяха членове на 12 клуба от страната.

      Човек е богат със своята цел,с това което е дал,каза още Красимир Буюклиев в приветственото си слово.Той посочи ,че всички от Ротари клуб –Момчилград са рожденици.Ще работим усилено до следващия рожден ден,категоричен бе Буюклиев.

      Рождениците бяха поздравени от паст дистрикт гуверньорът Нина Митева.Тя предаде поздрави от дистрикт гуверньорът на България Димитър Димитров.Подчерта,че Ротари клуб –Момчилград върви с усмивка по своя път.Случилото се през последните петнадесет години е гаранция за бъдеще.Клубът е малък,но членовете са с големи сърца.Това са хора,които се доказаха със службата си за своята общност,каза още Нина Митева.

      Ротари клуб-Момчилград бе поздравен и от елект дистрикт гуверньорът на ротарианците в страната Емил Коцев.Той се пошегува,че има два значими за неговия роден град Русе центъра в страната,съдейки по автобусните линии:единият е София,другият-Момчилград.

      Съучредителят на Ротари клуб-Момчилград Фикрет Хабиб направи ретроспекция на изминатия път.Той посочи,че клубът е чартиран на 18 декември 2001 г.Тогава в страната е имало едва 16 клуба.Първата стъпка по родопска традиция е да се изгради чешма в центъра на града.Тя е открита на 31 май 2002 г.,а сега е реновирана.През годините ротарианците са правили кампании за подпомагане на майчинското и детско здравеопазване, подпомагане на образованието,културни прояви,спортни празници,хора и деца в нужда.Внимание се обръща на детски градини и игрите на децата.Специална благотворителна вечер събра пари за АГ отделението на болницата в града.Помогнаха клубове от Чанаккале и Кърджали,подчерта Фикрет Хабиб.Той обяви новата инициатива-ежегоден турнир по тенис на маса под патронажа на Ротари клуб-Момчилград.

    Наред със всички инициативи на клуба,продължава и съпричастността към общата кауза на Ротари интернешенъл-борбата с детския паралич.

     В своето приветствие президентът на Ротари клуб- Кърджали,който е спонсор на момчилградския клуб,президентът Себахатин Гьокче пожела на рождениците енергия и позитивизъм.

      Бе цитирана мисълта на голямата певица Бет Мидлър:Най трудната част от успеха е да намериш някой,който да се радва за теб!”

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини