5100 лева за безопасността на децата- пешеходци събра на благотворителна вечер Ротари клуб-Момчилград

    5100 лева за безопасността на децата-пешеходци събра на благотворителна вечер Ротари клуб-Момчилград. През тази ротарианска година клубът работи под мотото „Да опазим децата на Момчилград”. По инициатива на президента му Айлин Адем се осъществява проект за изграждане на полигон за безопасност на движението в Основно училище „Д-р Петър Берон” в града.      Ротарианци от всички краища на Южна България се отзоваха на поканата на своите приятели от Момчилград ,за да се включат в  инициативата. На благотворителната вечер, която се състоя в комплекс „Клуб Маказа” присъстваха представители на клубове от Кърджали, Нова Загора, Харманли, Сливен, Стара Загора, Гоце Делчев, Севлиево, Златоград и Смолян.

       Сред домакините бе народният представител Адлен Шефкед, която от десет години е член на Ротари клуб-Момчилград. Сред гостите бяха кметовете на общините Момчилград-Сунай-Хасан, Ардино-Ресми Мурад и Крумовград-Себихан Мехмед.

       В благотворителната инициатива се включиха асистент дистрикт гуверньорът на зона 9 Недялка Росенова, паст дистрикт гуверньорът Валентин Стоянов и паст асистент дистрикт губерньорът Садула Хаджиев.

     Айлин Адем отбеляза в приветствието си значимостта на каузата за опазването на живота на децата на пътя. Тя подчерта,че Ротари клуб-Момчилград е получил съдействието на община Момчилград, както и на училищата СУ” Н.Й.Вапцаров” и ОУ”Д-р Петър Берон”.Тя отбеляза,че ротарианците от Момчилград получават все по-голяма подкрепа от своите приятели от страната за реализиране на своите идеи.”Човек е богат не с това което е взел,а с това,което е дал”,подчерта Айлин Адем.

      Присъстващите ротарианци имаха възможност да закупят за благотворителната кауза картини на  живописеца Сабри Ариф и пана от минерали на художника Петър Пешев. Бяха предложени био продукти от местни производители. За ценителите на виното имаше продукти на младата винарна „Ария Сатра” от Момчилград. Всеки ротарианец сам определяше сумата,която дава за произведенията на изкуството и за тези на местните производители.

      Бе разиграна благотворителна томбола,в която се включиха всички присъстващи. Важен бе олимпийският принцип на участието.

      Музикалната програма започна с изпълнения на Ангел и Дарена Чавдарови. Талантливият Филип Синапов приветства с „Излел е Дельо хайдутин”.Оперетата присъстваше с изпълнения на Иванка Христева. За хумора се погрижиха Стенд ъп комеди. Ди Джей Джовани вдигна гостите на дансинга.

      Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини