Елитът на областта на благотворителен бал,235 присъстващи даряват за болницата в Момчилград

Ротарианците от Чанаккале първи връчиха своето дарение на Дарина Зотева

Двеста тридесет и пет ротарианци и бизнесмени  се събраха на благотворителен бал в  „Клуб Маказа”за да дарят средства за детското отделение на многопрофилната болница „Д-р Сергей Ростовцев” в Момчилград.Иницитативата е на Ротари клуб Момчилград и многопрофилна болница „Д-р Сергей Ростовцев”и е подкрепена от Ротари клуб Кърджали и Ротари клуб-Чанаккале.Знаково е,че начело и на трите клуба са жени и майки:Дарина Зотева , Наталия Пачилова и Хюлия Язджа.

Ротари движението винаги е полагало грижи за децата и майките,подчерта Зотева.Тя напомни за стих от химна на ротарианците:”Светът от добрина е сътворен и ние  сме пазителите земни”.

Гости на ротарианците освен бизнеселитът на областта бяха  и членовете на Лайънс клуба в Кърджали.Присъства народния представител Салиха Емин и кмета на Момчилград Акиф Акиф.

   Организаторите подчертаха,че болницата в Момчилград е важно звено в здравеопазването в региона с отварянето на пътя за Маказа.Тя е важна и за местните жители.Нужни са пари за детски легла и шкафчета за родилното отделение.Акцията е реализация на усилията на Ротари в подкрепа на детското здраве.

   Времето на живота е ограничено.Струва си да го изживеем със смисъл.Със събраните пари ще помогнем на тези жени,които въпреки трудностите в България имат смелостта да раждат,подчерта в словото си Дарина Зотева.Тя каза,че е важно присъстващите да станат част от грижите за деца и майки.Останете верни на хубавото в себе си.Вярвам,че ръка,която дава,никога не остава празна,призова Зотева.

Директорът на многопрофилната болница „Д-р Сергей Ростовцев”д-р Младен Къров изрази увереност,че ще се подобри медицинското обслужване.

  В приветствието си президентът на Ротари клуб- Чанаккале г-жа Хюлия Язджа посочи,че присъства на 21 среща с приятелите от Момчилград.Двата клуба са побратимени.Да имаш побратимен клуб е рядко явление.За мен е чест да връча нашето дарение,посочи гостенката.

 Ротарианецът от Бурса Шабан Родоплу, който е член на Комитет за приятелство припомни,че Ротари означава единство на хора от различни култури.Движението е призвано да повиши жизнения стандарт на целия свят.

Неговия партньор в Комитета за приятелство Садула Хаджиев отбеляза,че със средства дарени от ротарианци от Бурса е купен ковьоз за болницата в Кърджали.

Бе прочетен поздравителен адрес от кмета на община Крумовград Себихан Мехмед.

Големи дарения направиха председателят на КРИБ-Кърджали инж.Фахри  Идриз,президентът на фирма”Екип интернационал”  Джевдет Адем,Ротари клуб –Кърджали и други.

  Танцовият ансамбъл към Дома на културата представи най-доброто от репертоара си.Танцьорите вдигнаха на хорото присъстащите.

   За домакини и гости свири Ню стейдж бенд от Кърджали.

Георги Кулов

Дарение и от Фахри Идриз
Гостите от Турция
Помощ и от Ротари клуб-Кърджали
Танцът
Хорото
Бендът
Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Щях да даря и аз но се отказах понеже болницата е с руско име пък аз съм седесарка и всичко руско ми е противно
Последни новини