Ротари клуб-Момчилград чества 15 години от чартирането си,учредява ежегоден турнир по тенис на маса

    Ротари клуб-Момчилград отбелязва днес 15 години от чартирането си с многобройни прояви с участие на гости от клубове от страната.Ротарианците станаха инициатори на ежегоден национален турнир по тенис на маса.Днес те осигуриха награден фонд,купи и медали за надпревара между девойки до 21 години от цялата страна.Включиха се 10 момичета.Единадесет пък бяха ротарианците и аматьорите,които участваха в паралелна надпревара.С организацията на двата турнира се ангажира Спортния клуб по тенис на маса „Родопи”.Той се проведе в новата тенис зала на града.

    Приветствие към участниците поднесе ръководството на Ротари клуб-Кърджали.От негово име кратко слово произнесе Мехмед Исмаил.Той подчерта,че момчилградчани са горди с традициите в тениса,градът е дал много известни имена сред които и Даниела Гергелчева.Момчилградската школа има отличия от европейски и световни състезания и турнири.”За нас е висока чест да бъдем домакин на първия турнир по тенис на маса,посветен на ротари движението.Ние като Ротари клуб Момчилград обещаваме да го превърнем в традиция занапред”,каза още Мехмед Исмаил.

    В турнира за девойки победител стана Кристина Временталиева от "Грандстрой"-Пловдив.При аматьорите купата вдигна ротарианецът Станимир Георгиев от Берковица.

    Ротарианци,гости и млади хора от града откриха също днес реновирана градска чешма в центъра на Момчилград.Тя е строена през 2002 г. по инициатива на Ротари и петнадесет години по- късно е изцяло обновена от клуба.

     В шеговит тон заради 1 април, ден на шегата приветствие отправи Динчер Ибрям.Той посочи,че чешмата е спомогнала за увеличаване на жителите на града,защото всеки гост на Момчилград,който отпие една глътка от тази чудодейна вода остава да живее в него.Според Динчер Ибрям анализ на водата показва,че тя лекува всички болести,включително и СПИН.”Нека на всички ви върви по вода.Хаирлия да е!” ,пожела ротарианецът.

     Акиф Акиф,съосновател на клуба посочи,че в основата на ротарианството е безкористната служба на обществото,да се прави добро по света.За нас родопчани е важно всеки да направи чешма,за да има вода за хора и животни.Честита ви годишнина,пожела Акиф Акиф.

     Президентът на Ротари клуб-Момчилград Красимир Буюклиев и съучредителят Акиф Акиф прерязаха лентата ,откривайки обновената чешма.

    След това ротарианците от града и техни гости се отправиха в парка.Тук по тяхна инициатива са засадени 15 магнолии,в памет на годишнината..

    Динчер Ибрям разказа историята от китайската митология за появата на магнолията.Той подчерта,че магнолията е символ на духовното пречистване.Това изумително красиво цвете завладява с магнетизъм.От историята на магнолията, възникнала от последната капка кръв дадена от младо момиче за любимия,който се оказал алчен.От тази история разбираме,че алчността е пагубна,а любовта-вечна.Затова днес ви пожелавам много,много любов и духовно пречистване с нашите магнолии,посочи Динчер Ибрям.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини