ДПС в Ардино номинира за водачи на листата Ахмед Доган и Мустафа Карадайъ

Изображение 1 от 6

    Структурите на ДПС в Ардино единодушно номинираха за водачи на листата в 9-ти Многомандатен избирателен район в Кърджали за предстоящите парламентарни избори на 26-ти март почетния лидер на Движението д-р Ахмед Доган и председателя Мустафа Карадайъ. Това стана ясно след проведеното разширено заседание на Общинския съвет на ДПС в града под Белите брези. В него участваха също ръководствата на Младежкото ДПС, Женското дружество, кметове на населени места и общински съветници, избрани от листата на ДПС.

    Гости на форума бяха областният лидер на ДПС инж.Изет Шабан, областният председател на Младежко ДПС Байрам Байрам. Тук бе и организационният секретар на Областния съвет на ДПС Бирол Кьосеюмер.

    Кметът на община Ардино Ресми Мурад припомни правилата, процедурите и критериите за номиниране на кандидати за народни представители в Народното събрание на Република България от листата на Движението за права и свободи (ДПС). Той подчерта, че основният критерий по който са подбрани те са да бъдат избираема личност с обществен авторитет, която споделя идеите на ДПС и на либерализма.

    Присъстващите гласуваха листа от 11 кандидати за народни представители в 44-то Народно събрание, които са подредени по азбучен ред. Сред тях са кметът на общината Ресми Мурад, областният лидер инж. Изет Шабан, зам.-председателят на ДПС и кмет на община Кърджали инж. Хасан Азис, народният представител в 43-то Народно събрание и член на ЦОБ на ДПС Ердинч Хайрула, депутатът в 43-то Народно събрание Айхан Етем и други.

    В своето приветствие Областният лидер на ДПС инж. Изет Шабан отбеляза, че очаква максимална мобилизация на местните структури на предстоящите избори в края на март.

    В област Кърджали до 5 февруари предстоящ още 4 разширени събрания на общинските съвети на ДПС.

    Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини